dimecres, 6 de juliol del 2011

Empreses de la Garrotxa contracten més treballadors amb discapacitat


• El Servei d’Integració a la Comunitat (SIC) de La Fageda ja ha fet 6 noves insercions en empreses de la comarca durant aquest 2011 i suposen un total de 30 persones, totes elles amb discapacitat intel•lectual o trastorn mental

Santa Pau, 5 de juliol de 2011. El passat divendres va tenir lloc a la cooperativa La Fageda la trobada anual del Servei d’Integració a la Comunitat (SIC) que va aplegar unes 70 persones, entre usuaris del Servei i familiars. A banda de fer coneixença, es van comentar les activitats realitzades el darrer any i els projectes de futur.

El Servei d’Integració a la Comunitat neix a finals de l’any 2007, impulsat conjuntament pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la cooperativa La Fageda. Actualment el SIC té 48 usuaris: persones amb certificat de discapacitat que, o bé treballen en empreses de la comarca, o bé es troben en procés de col•locació, sempre prèvia estada en alguna de les seccions de La Fageda. Aquesta estada permet fer una valoració i una formació prèvies del candidat. A partir d’aquí, es busca una feina adaptada a cada demanda. Finalment, un cop realitzada la contractació, es proposa a l’empresari un acompanyament per part d’inseridors laborals, per tal d’assegurar-se que la inserció sigui exitosa, tant per a l’empresa com per a l’interessat.

Durant el 2010, el SIC va aconseguir 17 llocs de treball per a persones amb discapacitat intel•lectual o malaltia mental i 6 més en el que portem d’any. Des de la creació del Servei són 30 les persones d’aquest col•lectiu que han trobat feina. Els responsables del SIC consideren molt satisfactori aquest resultat, sobretot donada l’actual conjuntura econòmica.

El SIC, no només és interessant per a les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca i les seves famílies, sinó també per als empresaris que valoren aquestes insercions com un exercici de Responsabilitat Social i de sensibilització de tota l’organització envers els col•lectius en risc d’exclusió. Tanmateix, les empreses que fan aquestes insercions obtenen avantatges de tipus fiscal i social.