dilluns, 16 d’abril del 2012

Sinergrup present a la 1ª Jornada de la Xarxa Agrosocial de l’Obra Social de Catalunya Caixa

Divendres, 13 d’abril, va tenir lloc a l’Auditori de La Pedrera, la 1ª Jornada de la Xarxa Agrosocial promoguda per l’Obra Social de Catalunya Caixa.
Aquesta iniciativa compta amb una xarxa d’emprenedors agrosocials a Catalunya que segueix el model europeu de Social Farming. Aquests projectes aglutinen els interessos d’empreses socials que contribueixen al desenvolupament rural del territori, potencien el patrimoni agroalimentari i creen llocs de treball per a persones amb necessitats especials. La importància d’aquestes iniciatives requereix el seu estudi i la seva promoció.
La jornada es va organitzar amb l’objectiu de donar-les a conèixer i debatre sobre les seves possibilitats i futur.

Sinergrup a la Xarxa

Bona part de les entitats de Sinergrup ja formen part d’aquesta xarxa, participant en un projecte comú per la comercialització i distribució de cistelles amb productes ecològics.
Durant la segona part de la jornada van intervenir: Josep Mª Corbinos    (La Fageda), Jose Carlos Eiriz    (Fundalis), Ricard Aceves (Associació Sant Tomàs) i Manuel Palou (Viver de Bell-lloc-La Tavella). Tots ells    van coincidir en destacar la importància de la qualitat en els productes i la no utilització del marqueting social com a reclam de consumidors, tot i que l’objectiu fonamental d’aquest projecte sigui la   creació de més i millors llocs de treball per a persones amb discapacitat i trastorn mental.
Paral·lel·lament, la Fundació Mas Albornà, participa en la xarxa, en un   projecte de producció de biomasa a partir de la recollida de restes de vinya.
D’altra banda, durant la jornada, es van poder visitar els diferents estands per conèixer i tastar una mostra dels productes: les melmelades i conserves de La Fageda, les “Tastarrofes”, la mel, el sabó de Fundalis, les madalenes amb compota de poma de Sant Tomàs i la cistella de fruita i verdures de La Tavella, liderada per Viver de Bell-lloc.