dijous, 2 de gener del 2014

La finca de La Tavella ja és propietat del Viver!

El 23 de desembre de 2013 és una data important que figurarà en la història de la nostra entitat: Fundació Viver adquireix la finca de La Tavella.

 
Ens hem de remuntar a finals de l’any 2006, quan vam arribar a un acord amb l’INCASOL, gràcies als bons oficis d’en Pere Clos i en Jaume Pou, per la cessió d’una finca de 6 hectàrees, de les que 2,5 eren de bosc i 3,5 de conreu, situada al municipi de Cànoves i Samalús, en la que es va iniciar el nostre projecte d’agricultura ecològica.

En Manuel Palou, llavors director general del Viver, va tenir una gran visió de futur. Es va anticipar al gran desenvolupament que tindria durant els anys posteriors l’agricultura ecològica al nostre país, i, gràcies a ell, Viver de Bell-lloc ha estat una de les empreses pioneres, en el món de l’economia social, que han apostat d’una forma decidida pel desenvolupament econòmic local de proximitat, recuperant els valors tradicionals de l’agricultura i defensant el medi ambient.

El nom de la finca: La Tavella. Aquest ha estat el nom comercial de tots els nostres productes i el que en l’actualitat ens diferencia. Tant amb els nostres productes com amb les cistelles ecològiques de www.latavella.cat, actualment distribuïdes per Ecogrup Ecologica sl, a través de l’aliança feta entre Fundació Viver de Bell-lloc i Associació Sant Tomàs. La nostra marca és sinònim de productes ecològics, de qualitat, de proximitat i socials. El nom de la marca: La Tavella.
 

Moment de la signatura amb en Damià Calvet, Director de l’Incasol
 
Pel nostre projecte han passat moltes persones a les que els hem d’agrair l’esforç i el treball fet, que avui en dia és tradueix en una realitat encara més tangible: la Júlia, l’Antonio, en Quimfo, l’Ester, en Marçal, en Quimpe, l’Alejandro, l’Albert, en Rafa, l’Aaron, Dani, Jordi, Elisenda, Ruben, Oriol, Lara, Maripau, Isabel, Roberto, Conchi, Víctor, Juan Luis, Ahmed, Miquel, Mario, Paco, Djily, Jofre, Miguel Angel, l’Eli, Amàlia, Said, Esteve, Andreu, Assane, Cristina,..., Manel, Joan, Marc, Cisco, Carlos,... I molts altres que ens han vingut a visitar durant les jornades de portes obertes, en jornades escolars i universitàries, com a membres d’associacions i fundacions, com a treballadors de diverses empreses,... que també han aportat el seu granet de sorra.

Hem iniciat molts projectes, que avui en dia estan en marxa: l’agricultura ecològica, els horts de lloguer, la granja de gallines, el parc d’activitat agroecològiques, l’agrobotiga,... I altres projectes dins del nostre projecte: Elisabeth Garden (els gats de la Jackie), els animals per la tracció animal (els dos Quim's en tenen la culpa).

I avui hem arribat aquí. A aquesta gran fita. També gràcies a l’ajuda desinteressada de molts altres, en especial de la nostra presidenta, la Lluïsa. Amb un punt i seguit per continuar esforçant-nos i, ara més que mai, per desenvolupar els nous reptes: la finca de Can Sala, el projecte de Can Lluís del Montseny,... Cal continuar treballant per aconseguir la nostra missió.
 
Font: Cròniques del Viver