divendres, 4 de juliol del 2008

ASSEMBLEA DEL GEIE A CHARLEROI

Els dies 25 i 26 de juny representats del GEIE es van reunir a Charleroi (Bèlgica), a prop de Brussel·les, amb l'objectiu de celebrar la preceptiva assemblea general anual i plantejar-se canvis en les estructures del grup, així com agilitar avenços en l'assoliment dels objectius del grup. Van participar-hi la totalitat d'entitats integrants: SINERGRUP (Catalunya), ARSEAA (Toulousse-Francia), Fundação O Século (Estoril-Portugal) i AWIPH (Charleroi-Valonia).
Encara que es van posar de manifest els retards en el compliment dels acords assolits en les reunions anteriors també es va evidenciar, de forma generalitzada, la voluntat de mantenir-se units i de continuar endavant amb els projectes en cartera. Prova de tals intencions va ser la positiva valoració de la feina realitzada en el marc del programa TACIS (http://europa.eu/scadplus/leg/es/lvb/r17003.htm), d'intercanvi de professionals i experiències sobre estimulació precoç a Rússia.
En aquesta assemblea es va plantejar la necessitat d'avançar cap a un nou sistema organitzatiu. Dins d'aquest punt es van tractar el trasllat de la seu social a Charleroi (Valònia), on es realit-zarien les funcions de secretariat permanent, l'establiment d'una presidència rotativa, el treball en xarxa i l'intercanvi de professionals. Quant a les noves incorporacions s'espera poder formalitzar aviat el registre dels representants txecs (FOKUS PRAHA) i els lituans (VÍLNIUS VILTIS). Es va acordar també posar en marxa com mínim de 2 a 4 projectes centrats en la qualitat, mediambient, serveis a domicili i responsabilitat territorial.
El novembre novament el grup es reuneix a Girona (18 i 19 de novembre) per avançar amb el nou sistema d'organització i el canvi d'estatuts.