dimecres, 23 de juny del 2010

La consellera de Treball, Mar Serna, ha lliurat el primer premi a la investigació per a la inserció laboral de persones amb discapacitat "DINS"


La consellera de Treball, Mar Serna, ha lliurat el primer premi a la investigació per a la inserció laboral de persones amb discapacitat "DINS" .

El projecte guardonat és un treball de recerca presentat per un grup d’investigadors adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
La inserció laboral de les persones discapacitades és un dels reptes per aconseguir la igualtat d’oportunitats real i efectiva.
La consellera de Treball, Mar Serna, ha lliurat aquest dimarts el primer premi a la investigació per a la inserció laboral de persones amb discapacitat o amb malaltia mental “DINS”, què amb una dotació de 5.000 euros atorga el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. El lliurament ha tingut lloc en el marc de la Jornada de presentació del balanç d’actuacions de l’Estratègia per a la Inserció Laboral de les Persones amb Discapacitat a Catalunya 2008-2010, aprovada en el marc del Consell de Relacions Laborals de Catalunya. La Consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat durant l’acte de lliurament del premi que “la integració social” s’assoleix fonamentalment, per mitjà de la “integració en el món del treball, ja que l’autonomia de les persones amb discapacitat pot constituir un element de competitivitat per a l’economia catalana”.

El projecte guardonat, a la primera edició d’aquest premi, ha estat un treball de recerca presentat per un grup d’investigadors adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sota el títol “La inserció laboral de les persones amb trastorn mental greu o sever a Catalunya”. L’aplicació pràctica d’aquesta investigació permetrà millorar el grau d’inserció sociolaboral de les persones afectades per trastorns mentals greus (TMG) a Catalunya.

Sinergrup ha participat en la elaboració del Model d'inserció laboral per a persones amb trastorns mentals, juntament amb Coordinadora de Tallers, Coordinadora de Centres de Dia i Fòrum Salut Mental, sota el lideratge de FECAFAMM i Ammfeina.