dimecres, 16 de febrer del 2011

Projecte d’internacionalització: Partnering for success


Sinergrup participa en el projecte “Partnering for success”, en el marc del programa europeu Grundtvig, sota la coordinació de la Fundació Astres, juntament amb dos socis més del Regne Unit (Pluss) i Finlàndia (Tuettu työllistyminen ry).

L’objectiu del projecte és avançar en l’aprenentatge, coneixement i la pràctica de la integració socioeconòmica de persones amb discapacitat intel·lectual i/o de salut mental a través del treball en xarxa entre persones amb discapacitat, empresaris, administracions públiques i entitats que es dediquen a la integració sociolaboral.

El projecte s’articula en tres línies de treball:

Compartir pràctiques innovadores o efectives per a la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu, treballant en xarxa amb els actors socials.
Compartir metodologies per a la institucionalització i sostenibilitat d’aquestes pràctiques (polítiques públiques o privades locals i finançament).
Desenvolupar i dur a terme plans d’acció per promoure la responsabilitat social a les regions dels socis del projecte i a Europa.

Per al desenvolupament metodològic del projecte s’han creat tres grups de treball. Sinergrup forma part d’un d’ells en el que s’abordarà el tema de la responsabilitat social (3).

S’inclouen trobades al Regne Unit, Finlàndia i Catalunya (Girona).

Del 24 al 28 de gener, diversos professionals de la Fundació Astres, la Fundació Plataforma Educativa, la Cambra de Comerç de Girona, i Ricard Aceves, en representació de Sinergrup, es van desplaçar fins a Plytmouth (UK) per visitar i conèixer l’entitat sòcia Pluss (
www.pluss.org.uk).

El projecte es preveu que finalitzi a mitjans del 2012.


Més informació del projecte: http://fundacioastres.org/p4s/