dijous, 5 de desembre del 2013

Actes de celebració del Dia Internacional del Voluntariat al Vendrell

Promoguts per la Fundació Santa Teresa, la Fundació Onada i la Fundació Ginac

 
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat des de Fundalis es van organitzar diferents actes per tal de donar a conèixer i reconèixer la important tasca que fan les persones que col·laboren, com a voluntaris, a les seves entitats.
 
D’una banda la Fundació Santa Teresa del Vendrell conjuntament amb la FCVS ( Federació catalana de voluntariat social ) van estar presents al Punt d’Informació de Voluntariat, a la recepció de la biblioteca Terra Baixa del Vendrell, amb l’objectiu de poder apropar i facilitar informació del moviment voluntari a la ciutadania del municipi del Vendrell. (del dilluns dia 04 al divendres 15 de Novembre).
 
Paral·lelament, el divendres 15 de novembre a les 19 h., a la mateixa biblioteca, la Fundació Santa Teresa del Vendrell, la Fundació Onada de Tarragona i la Fundació Ginac de Valls van promoure una xerrada divulgativa amb el títol: El voluntariat agent de transformació social, a càrrec de l’Araceli Crespo i Bachero, experta en voluntariat. Què és el voluntariat? què el mou?, què busca, a on va? per què el seu paper es valora com a tant important?. Aquestes van ser algunes de les preguntes claus per entendre i veure el veritable sentit del voluntariat en la transformació social.
 
D’altra banda, la FCVS ( Federació catalana de voluntariat social ) va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat amb actes de commemoració arreu del territori de Catalunya. Aquest any, el passat 22 de novembre, al Vendrell, ho va fer durant el matí amb una Trobada d’entitats socials i l’exposició “omple la teva vida de sentit”, a la plaça Tívoli. Per la tarda, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, es van fer diferents parlaments i l’exposició de diferents experiencies des del punt de vista de les entitats. La jornada es va tancar amb el concert del Cor Zongora.
 
 
 
“El voluntariat no és una forma d’estar, sinó una forma de ser, no es tracta sols de les hores que es dediquen a les diferents tasques, sinó d’estar atents i oberts solidàriament a la millora estructural de la societat en la qual vivim, a la lluita per un món més just, solidari, equitatiu i igualitari.


Fonts:
Àngels Garreta. Responsable Voluntariat a la Fundació Santa Teresa del Vendrell.
I Comunicació Sinergrup