dilluns, 24 de maig del 2010

Premiats per Qualidès



Mas Albornà ha estat premiada per Qualidès per la seva tasca d’integració social i laboral de les persones amb discapacitats i malalties mentals de la comarca. I especialment pel projecte educatiu “Viu la Vinya”.


L’associació Qualidès (síntesi de les paraules “qualitat” i “penedès”) ha lliurat per primera vegada els premis Passaport. Es tracta d’una manera de “reconèixer a la gent que treballa per potenciar el món del vi, i en concret els vins del Penedès, o bé penedesencs reconeguts i que per tant donen a conèixer el Penedès allà on van”, expliquen fonts de Qualidès.


El projecte Viu la Vinya, en col·laboració amb Bodegues Torres, és una iniciativa pionera de descoberta del món de la vinya i el seu entorn a través d’activitats i tallers desenvolupats a unes instal·lacions al cor del Penedès. El factor humà del projecte (els monitors són de Mas Albornà) aporten el valor afegit al projecte.


Aquesta associació creada el 2004 agrupa diferents cellers interessats en mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l’entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món. En concret, els cellers que formen part de Qualidés són Can Feixes, Jean León, Gramona, Albet i Noya, Mas Comtal, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura i Augustus.


S’han otorgat 9 premis Passaport, el mateix nombre que cellers integren Qalidès, que donan als receptors la possibilitat de rebre un lot de vins únics d’aquests cellers.


L’acte d’entrega de premis s’ha fet aquest dijous al Castell de Sant Marí Sarroca, presidit pel conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, i el director general de l’Incavi, Oriol Guevara.


Per part de Mas Albornà hi van assistir el president de la Fundació, Martí Solé (qui va recollir el premi) i Xavier Cartanyà, el gerent.