dimarts, 2 de novembre del 2010

Acte de presentació del nou Viver de Bell-lloc


El passat divendres 22 d’octubre, el Viver de Bell-lloc va fer la presentació de la nova configuració jurídica i organitzativa de l’entitat: el GRUP VIVER DE BELL-LLOC.

A l’acte, celebrat a l’Auditori del Centre Cultural de Cardedeu, hi van assistir més de 170 persones, representants de diferents ajuntaments del Vallès Oriental i del Consell Comarcal, representants de l’Associació Adiscar i de l’Associació El Far, familiars, usuaris i treballadors de l’entitat, professionals de diferents entitats de la comarca, membres del Col·legi d’Advocats de Granollers, clients, proveïdors i molts amics. A la primera part, hi varen intervenir l’Alcaldessa de Cardedeu, Sra. Calamanda Vila, que va obrir l’acte amb una salutació i benvinguda als assistents, el 3er Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Granollers, Sr. Albert Camps que va recordar que des de fa 19 anys, el Viver de Bell-lloc s’encarrega del manteniment d’una part de la jardineria municipal amb un alt grau de satisfacció per part de l’Ajuntament i el President del Consell Comarcal Sr. Antoni Rísquez que va destacar la col·laboració del Viver en el programa d’integració laboral (xarxa Lismivo), que impulsa el Consell Comarcal.

A la segona part de l’acte, el Sr. Carles Campuzano, diputat al Congrés de Diputats de Madrid, va fer una breu xerrada sobre la integració laboral de les persones amb discapacitat, i el model català de Centres Especials de Treball, i el Sr. Manuel Palou, Director General de l’entitat va fer la presentació del grup després de fer un repàs a l’evolució de l’Associació, des de la seva constitució a l’any 1983.

Finalment la Presidenta de l’Entitat va fer un emotiu comiat agraint a tots el presents l’assistència a l’acte i a totes les persones que han contribuït a fer possible la realitat actual: una entitat amb una plantilla de 110 persones de les quals 75 son persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental severs, i que ofereix serveis assistencials , habitatge, lleure, formació ocupacional i d’inserció i orientació a més de 140 persones. “una entitat compromesa amb les persones i arrelada al territori, tal com es pot llegar al lema de l’entitat: VIVER DE BELL-LLOC, creixem amb tu”.

El Grup Viver de Bell-lloc, que iniciarà la seva activitat a partir de l’any 2011, estarà format per dues fundacions i una Associació: la Fundació Lluïsa Oller per l’assistència i la integració de persones en risc d’exclusió, que oferirà els serveis assistencials, d’habitatge, formació, a banda dels serveis transversals administratius i de gestió, la Fundació Viver de Bell-lloc que realitzarà les activitats empresarials del Centre Especial de Treball i l’Associació AISD Viver de Bell-lloc que realitzarà activitats de lleure, foment del voluntariat i de la participació de les famílies.