dimecres, 17 de novembre del 2010

Conferència: “Inserció laboral de les persones amb trastorn mental sever”.


Sinergrup participa en els actes de celebració del dia mundial de la salut mental organitzats per la Fundació Onada

Amb motiu del dia mundial de la salut mental, el 7 d'octubre, la Fundació Privada Onada, va organitzar, a la Diputació de Tarragona, una conferència sota el títol: “Inserció laboral de les persones amb trastorn mental sever”.

Van intervenir com a ponents Teresa Allepús, familiar i membre de la junta directiva de l’Associació Ment i Muralla, i Manuel Palou, director general de Sinergrup.

La intervenció del Sr. Palou es va centrar en el canvi de paradigma que cal fer entorn a la qualitat de vida en el treball i que aquest sigui un mitjà de realització personal, posant a la persona en el centre, deixant d’adaptar les persones als llocs de treball i començant a adaptar els llocs de treball a els persones.

Palou va exposar que els itineraris de treball inclouen aspectes clínics, socials i laborals, i va insistir en la importància de la col·laboració amb la xarxa psiquiàtrica i les entitats, durant tot el procés d’inserció de la persona. També va destacar la importància del suport de la família i del seu entorn per a la persona amb trastorn mental.

Finalment va explicar el projecte que ha desenvolupat Sinergrup, juntament amb 9 entitats sòcies, entre elles la Fundacio Onada, a la comarca del Tarragonès, amb l’objectiu de millorar i crear llocs de treball per a persones amb trastorn mental, assenyalant que encara existeixen reptes de futur en els que caldrà continuar treballar des d’entitats com les nostres.