dijous, 15 de desembre del 2011

Viver de Bell-lloc de Cardedeu, empresa ètica de l'any

Els Premis Proteus destaquen la tasca d'integració social que realitza el centre des de 1983.

 
 El gerent del Viver, Carlos Sopeña, aquest dilluns al vespre.
Foto: Premis Proteus d'Ètica

El Viver de Bell-lloc de Cardedeu, que té com a finalitat la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental sever, va ser distingit aquest dilluns al vespre com a empresa ètica de l'any pel jurat dels tercers Premis Proteus d'Ètica, uns guardons que busquen destacar persones i institucions per la seva aportació ètica a la societat. El guardó va ser lliurat a Carlos Sopeña, gerent del viver, que funciona des del 1983 i que compta amb una plantilla més de 100 treballadors, uns 70 dels quals amb discapacitat. El jurat va destacar la doble aposta del viver, l'àmbit d'actuació del qual es circumscriu a tot el Vallès Oriental; és a dir, "comerç ecològic de proximitat i integració social i laboral de discapacitats mentals".
Per la seva banda, l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, la corresponsal de premsa a l'Afganistan, Mònica Bernabé i el corredor de ral·lis Isidre Esteve, són les tres personalitats ètiques de l'any en els àmbits social, cultural i esportiu. Els premis es van lliurar en un acte celebrat al Col∙legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, a Barcelona.
Als tres guanyadors en la categoria de Personalitat de l'Any, i al Viver de Bell-lloc, es sumen els guardonats en les altres categories col∙lectives dels Premis: la comunitat de Sant’Egidio (Projecte social), el Cor Vivaldi (Projecte pedagògic) i la revista Cavall Fort (Cultura i comunicació). A més, també es va reconèixer a Maria Victòria Molins, religiosa teresiana dedicada a la tasca social al barri barceloní del Raval, qui va rebre el premi Valors a tota una trajectòria. Els premiats van ser escollits per un jurat format per catedràtics i doctors en Filosofia i Ètica, a partir de les propostes rebudes per la iniciativa popular i per un comitè d'experts.