dijous, 19 de gener del 2012

El calendari de la Fundació Mas Albornà, ja té cinc anys

El calendari 2012

A finals de desembre va tenir lloc lloc a Vilafranca del Penedès l’acte de presentació del nou calendari social de Mas Albornà. A l’acte hi ha participat l’equip creatiu que ha donat forma al calendari (disseny i fotografia) així com un dels seus protagonistes, Ander Mirambell, Olímpic a Vancouver 2012.
El calendari de Mas Albornà és una iniciativa de la Fundació Privada Mas Albornà nascuda ara fa cinc anys amb la intenció de fomentar la normalització i la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental, col•lectiu pel qual treballa aquesta organització des de fa més de quaranta anys.
Es tracta d’un calendari amb una tirada de 6.000 exemplars, els quals es distribueixen gratuïtament amb el setmanari 3 de Vuit el proper divendres dia 23 de desembre.
Amb motiu de les olimpíades 2012 el calendari d’enguany presenta el denominador comú de l’esport. Així, Nani Roma (rally), Maria Vasco (atletisme), Gemma Mengual (natació sincronitzada), Àlex Corretja (tennis), Maverick Viñales (motociclisme), Víctor Sada (bàsquet), Gervasi Deferr (gimnàstica esportiva), Lazlo Nagy (handbol), Júlia Usón i Natàlia García (gimnàstica rítmica), Joan Ramon de Moya i Xavi Brics (hoquei), Marc Bartra (futbol) i Ander Mirambell (skeleton) han cedit la seva imatge que ha servit per a fer realitat aquesta iniciativa en favor de les persones amb discapacitat i trastorn mental. Es tracta de 14 esportistes de primer nivell els quals, a part de la fotografia, comparteixen amb nosaltres els valors que per a ells aporta la pràctica de l’esport i que es poden associar al món de la integració que promulga la fundació penedesenca.
D’aquesta manera, en el calendari 2012 no només veurem cadascun dels esportistes fotografiat amb un membre de la Fundació sinó que “participen” a través d’una definició sobre quin valor té per a ells l’esport. Superació, sacrifici, disciplina o respecte són, doncs, algunes de les definicions amb què aquests 14 esportistes han valorat l’esport a la seva vida i aquests valors són els que acompanyen també el calendari.
Però les novetats del calendari 2012 no s’acaben aquí. El calendari 2012 aporta un component “interactiu” com és el fet que els números dels dies i el nom del mes són “esborrables” mitjançant el popular sistema “rasca-rasca”. Així, podrem anar rascant i eliminant els dies del mes a mesura que passin… i descobrint la fotografia que hi ha al darrere amb la sorpresa que un cop cada mes ens trobarem alguna que altra sorpresa en rascar el número.
Des de Mas Albornà valorem molt positivament la repercussió i l’exaltació que aquest iniciativa té any a any en el conjunt de la comarca, així com també la col·laboració de tots els patrocinadors que fan possible aquest calendari.
Més informació sobre el calendari: http://www.masalborna.org/ca/calaixera.php#0