dimarts, 6 de març del 2012

L’Escola Restaurant de Poblet: compromís amb les persones, compromís amb el territori


Un total de 14 alumnes s’estan formant a la nova Escola Restaurant Tasta Poblet
La Comunitat Monàstica de Poblet i la Fundació Santa Teresa del Vendrell van iniciar, el passat mes de novembre, un projecte formatiu comú que té com a objectiu oferir, a les persones de la comarca de la Conca de Barberà amb més dificultats d’inserció, la possibilitat d'accedir a una formació de qualitat dins del sector de l’hostaleria que els permeti l'accés al mercat laboral.
Aquesta iniciativa va néixer, d’una banda, arran de l’experiència de la Fundació Santa Teresa del Vendrell amb l'Escola de Turisme del Baix Penedès i, de l’altra, de la voluntat del Monestir de fer un servei a les persones de la comarca. Aposten per una escola de nivell inicial, amb un programa que facilita la formació teòrica i pràctica per aprendre l’ofici d’auxiliars de cuina i de menjador, i que té continuïtat mitjançant la realització d’un període de pràctiques en empreses del sector. Amb la finalització d'aquest procés formatiu, els alumnes han d'estar en disposició per a la inserció laboral o per a la reincorporació a l’ensenyament reglat per cursar els cicles formatius de grau mitjà.
La formació que s’imparteix té el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a través dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), que faciliten el seguiment personalitzat dels alumnes i l’atenció no només en l’aprenentatge específic de l’ofici, sinó en tots els aspectes de la personalitat, de les habilitats socials i de la formació integral de la persona que els puguin ajudar a posar en valor les seves capacitats cognitives, emocionals i de conducta, encaminats a millorar la seva autoestima i la seva capacitat de prendre decisions.
Amb la cuina de l’Escola Restaurant Tasta Poblet, ubicada a la nova Hostatgeria de Poblet, volem recuperar la tradició culinària monàstica, amb receptes senzilles i aliments naturals, buscant l’equilibri nutricional i el gaudi dels sentits. Es tracta de plats que reflecteixen l’amor per les coses ben fetes i la saviesa que neix de l’experiència dels convents i monestirs, autèntics bressols del saber universal.
L’acte de presentació de l’Escola Restaurant Tasta Poblet hi han intervingut l’Abat del Monestir de Poblet, Josep Alegre i el Director General de la Fundació Santa Teresa, Jose Carlos Eiriz. Hi han assistit gairebé tots els alcaldes dels municipis de la Conca de Barberà, el president del Consell Comarcal, representants de la Diputació de Tarragona i representants de la Generalitat de Catalunya, que han mostrat el seu suport al que consideren un projecte valent en temps de crisi.