dijous, 20 de juny del 2013

La Fundació Mas Albornà i Derrumband editen un disc en conjunt


Una organització social i una formació de rumba es fusionen a “Un plaer”
 
 

Amb la finalitat d’iniciar un viatge plegats, dues organitzacions penedesenques aparentment diferents i sense nexes en comú han unit esforços i han editat per primera vegada un disc de rumba plegats. Es tracta d’un cas si més no insòlit, infreqüent i poc convencional, però ple de simbolisme i d’il·lusió.
 
La Fundació Mas Albornà (www.masalborna.org) dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental ha coproduït el darrer treball del grup de rumba vilafranquí Derrumband anomenat Un plaer que la banda presentarà de forma triple:
  • en format assaig obert amb públic el divendres, 21 de juny a les 22.30 hores a la Terrasseta Multicultural Rimaires (Cava Guilera – Lavern Subirats).
  • en format concert  per a tots els públics el diumenge, 23 de juny a les 00.30 hores durant la Revetlla de Sant Joan organitzada pels Diables de Vilafranca, a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca.
  • i finalment, en roda de premsa conjunta amb Mas Albornà oberta a mitjans de comunicació i a tots els públics el dijous, 27 de juny a les 20.30 hores al Vinseum (Vilafranca del Penedès), on s’oferirà una copa de cava als assistents i es podrà adquirir en exclusiva el nou disc signat pels membres del grup.

Aquest projecte presenta una singularitat que el fa especialment atractiu i sorprenent tant per la seva frescor musical com pel sentit social que hi ha darrere. Ambdues organitzacions comparteixen territori, valors i empenta i es decideix fer una aposta en comú fins a arribar a Un plaer, projecte engrescador, musicalment atractiu i socialment responsable.
 
Història d’una coproducció
 
Els inicis d’aquesta aventura musical es remunten al moment en què la fundació necessita un tema amb el qual basar el seu lipdub o vídeo musical corporatiu. En contactar amb Derrumband i demanar-los col·laboració, sorgeixen més possibilitats que no pas la creació d’un tema específic per aquest encàrrec. Territori, societat i maneres d’entendre les coses són eixos que uneixen les dues organitzacions i decideixen emprendre una iniciativa musical que ha pres forma de CD i porta per títol Un plaer. En aquest cd hi ha inclòs el tema Balla el meu ritme, que és la base del vídeo musical d’aquesta entitat social.
 
Derrumband (www.derrumband.com) és una banda formada al 2008 entre Vilafranca del Penedès i Castellbisbal. Han crescut amb l’espectacle Tribut a Gato Pérez, en el que interpretaven les cançons més emblemàtiques del músic argentino-català. Aquesta etapa va culminar a finals de 2011 amb la publicació del seu primer disc Derrumband & los amigos de siempre. Després d’aquest període de creixement i formació, el 2013 sota la producció musical de Xavi Ibáñez la banda enregistra Un plaer, un disc ple de noves cançons que s’inspiren amb el que els ha aportat el recorregut fet fins ara.
 
El disc Un plaer es podrà escoltar i comprar digitalment a iTunes i Spotify a partir d’aquest mateix cap de setmana i estarà disponible físicament a partir del dijous 27 de juny. A més, aquelles persones que acudeixin a l’assaig obert del divendres dia 21 i al concert del diumenge dia 23 podran aconseguir un dels flyers promocionals que la banda proporcionarà amb un descompte per a recollir el nou disc signat al finalitzar la roda de premsa del dijous dia 27.
 
Font:
MAS ALBORNÀ
Cristina Barbacil Mestres | Directora de comunicació i projectes

1 comentari:

Alfredo22 ha dit...

Pues si son tan sociales. Que pongan el disco en descarga libre en su pagina web, para los que no pueden comprarlo ... como grupos similares. 9son .. txarango... etc.. Ahi es donde se ven los grupos buenos que miran por los demas y los que no son generosos y les interesa vender mas que otra cosa.