dilluns, 20 de gener del 2014

Innovació i feina ben feta: Melmelades La Fageda


Com es fan les melmelades La Fageda?
 
Avui ens endinsem a la nostra petita fàbrica de melmelades per mostrar-vos el procés artesanal que seguim en la seva elaboració. Com us hem anat explicant durant aquest temps el projecte va començar l'any 2011, quan ens vam trobar que l'activitat de viverisme que havíem desenvolupat des de l'any 87 tenia data de caducitat.
Havíem de reinventar-nos i trobar una nova activitat, igualment terapèutica i empresarialment viable, per donar feina amb sentit a part del nostre equip. Va ser en aquest moment que vam iniciar la història d'unes melmelades.
En poc temps us hem mostrat a través del nostre Bloc com ha avançat el projecte. Les primeres plantacions d'arbres fruiterars a la finca, els assajos a cuina, els primers maridatges, la presentació oficial de les melmelades a Fira Girona i les novetats que poc a poc estem incorporant.
En el següent vídeo en Toni López, responsable de cultius i melmelades, ens ensenyarà l'obrador i les diferents fases que conformen tot el procés d'elaboració. Serem testimonis de la preparació de les matèries primeres, la seva cocció, envasat i etiquetatge i també descobrimem l'equip que, amb un inmens afecte, s'encarrega de fer-ho possible.
Actualment el projecte de melmelades dóna feina a una vintena de persones entre treballadors del Centre Especial de Treball i professionals. L'acollida per part de la distribució i dels consumidors està sent entusisasta així que esperem seguir endolcint els vostres àpats durant molts anys.
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=YWoQipdik_U