- “La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?” és una guia editada per Dincat amb consells útils i pràctics per orientar els professionals de la salut i millorar l’atenció.
- El col·lectiu encara té greus dificultats per utilitzar els recursos i serveis sanitaris, tot i tenir una major predisposició a estar malalts.
Fundació Tallers, amb seu a Santa Coloma de Gramenet i Badia del Vallés, ha lliurat aquest matí als CAPs dels seus municipis la guia “La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?”, un document útil i pràctic adreçat als professionals de la salut (metges, infermers i auxiliars clínics).
L’objectiu de la guia és millorar l’atenció que reben les persones amb discapacitat intel·lectual i facilitar el seu accés als recursos i serveis sanitaris. El col·lectiu encara té greus dificultats per utilitzar-los, tot i tenir més risc de presentar malalties en comparació amb les persones sense discapacitat.
“La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?” detalla les característiques de les persones amb discapacitat intel·lectual, les patologies físiques i de salut mental més freqüents i proposa consells de maneig als professionals sanitaris perquè puguin fer certes adaptacions en la seva pràctica diària (com dirigir-se i tractar la persona durant la visita, com preservar la seva intimitat, tenir en compte l’ajuda de suport gràfic, etcètera).
Aquesta guia -elaborada per l’equip de l’Institut d’Assistència Sanitària de Salt-Girona i amb el suport del Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat- es complementa amb una altra guia, “Quan estic malalt…escolta’m”, dirigida a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i amb orientacions per utilitzar els serveis sanitaris. El llibret s’ha adaptat amb textos en un llenguatge de fàcil comprensió i imatges de l’il·lustrador Miguel Gallardo.
L’edició de les 2 guies forma part de la campanya de Dincat “Enganxa’t als drets” que sensibilitza sobre la vulneració de diversos drets, entre els quals el dret a la salut i a rebre una assistència sanitària adequada.
Font: El blog de Fundació Tallers
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada