dimarts, 17 de maig del 2011

La Tavella entre les 10 emprenedories socials més prometedores de l'Estat

 ESADE i BBVA han seleccionat les 10 emprenedories socials més prometedores a Espanya, d'entre més de 130 candidatures. La Tavella, iniciativa de la Fundació Viver de Bell-Lloc, i la resta de seleccionats accediran a la formació especialitzada d’ESADE i a l’assessorament del BBVA gràcies a Momentum Project.

El Comitè Científic de Momentum Project, l’aliança entre ESADE i el BBVA per fomentar el creixement de les emprenedories socials més prometedores a Espanya, ha donat a conèixer les 10 emprenedories socials que formaran part de la primera edició del programa. Alhora d'escollir entre totes les candidatures s'han valorat criteris com l'experiència, l’impacte social rellevant, la solució innovadora i el potencial per ampliar-se, entre d’altres.

Els representants de les emprenedories viatjaran el 14 de juny a la seu d’ESADE a Sant Cugat (Barcelona), on formaran els equips de treball i iniciaran els cinc dies de formació per a l’elaboració, el finançament i l’execució d’un pla de desenvolupament. Realitzaran tallers i visites a empreses, i intercanviaran informació sobre casos d’èxit i networking.

Posteriorment, els equips de treball, formats per l’empresa social, els mentors i estudiants d’ESADE, elaboraran un pla de desenvolupament durant deu setmanes. A l’octubre, està previst que es reuneixin durant tres dies en el Campus BBVA a Madrid, per preparar una presentació dels seus projectes a possibles finançadors en un social investment day.

La resta d'emprenedories socials participants són: Catering Solidario, DAU, Gran Vallès Assistencial, Hornos Lamastelle, Moltacte, Naturix, Roba Amiga, Sostre Cívic i Teixidors. Constitueixen una àmplia varietat pel que fa als sectors d’activitat i representen cinc comunitats autònomes.