dimecres, 6 de juliol del 2011

Aliments ecològics als menjadors escolars

El passat 30 de juny, a Granollers, “La Tavella” va participar en el marc de la Jornada Tècnica “Aliments ecològics als menjadors escolars: experiències pràctiques al Vallès Oriental”.
La jornada anava adreçada als equips directius i educatius de les escoles, a coordinadors de menjadors escolars i de cuines, a representants dels AMPAs i d’empreses gestores de menjadors escolars i els responsables de l’àrea d’ensenyament dels ajuntaments de la comarca, així com als pares i les mares de l’alumnat, agents claus per als projectes del menjador escolar ecològic i màxims interessats en l’alimentació sana a l’escola.

Durant la jornada es van reivindicar els menjadors escolars com a espais d’educació alimentària, de foment de valors i de creació d’hàbits alimentaris i mostrar com els projectes de menjadors escolars ecològics eduquen en l’alimentació sana i els productes de temporada, fomenten l’economia local i el desenvolupament rural i generen vincles entre la pagesia local i les famílies. A més, de presentar-se experiències concretes al voltant dels menjadors ecològics i convidar a introduir l’alimentació ecològica a les escoles.

L'equip de La Tavella, iniciativa de la Fundació Viver de Bell-lloc, van ser els encarregats de presentar la conferència "Els menjadors escolars i l'agricultura ecològica de proximitat", aportant d'aquesta manera els coneixements que han adquirit en la relació amb diversos centres escolars, i a on també hi distribueixen les cistelles ecològiques