dimecres, 13 de juliol del 2011

Sinergrup present a la I Jornada de treball de la Xarxa CX AgroSocial

 

Dimarts, 12 de juliol, Sant Fruitós del Bages.
Ahir es va celebrar la I Jornada de treball de la Xarxa CX Agrosocial i que va tenir lloc a la Fundació Alícia (Mon Sant Benet).
La Sra. Marta Lacambra, directora de l’Obra Social (OS) de CatalunyaCaixa i el Sr. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia van donar la benvinguda als assistents.
A continuació la Sra. Mònica Duaigües, cap de programes de l’àrea d’impuls social de l’Obra Social de Catalunya Caixa, va explicar la situació actual de la Xarxa i es van presentar 3 plans de negoci en execució per part de la Fundació Portal, el Viver de Bell-lloc i Sinergrup.
Durant la jornada es van exposar quins seràn els serveis de suport que oferirà la Fundació Alícia a les entitats de la Xarxa.
Finalment, la Sra. Marta Torras, directora de l’Àrea d’Impuls Social, de l’OS de Catalunya Caixa va presentar a possibles inversors de la Xarxa.
Aquesta primera jornada de treball va concloure amb un dinar, ofert per  l’OS de CatalunyaCaixa al restaurant La Fonda.

Sinergrup i el seu projecte d’Agricultura Ecològica:
El pla de negoci




L’Obra Social de Catalunya Caixa i la consultora Everis, en col·laboració amb l’equip de Tandem, donen suport a les entitats de Sinergrup per la realització d’un pla de negoci conjunt. Els treballs de recerca i d’estudi es van iniciar el 14 de juny, i es preveu que durin unes 14 setmanes. Els treballs contemplen les següents fases:
  • Fase I:      Diagnòstic
  • Fase II:     Disseny del model objectiu
  • Fase III:    Business Case i pla d’implantació.
  • Fase IV:   Suport al finançament
     Actualment 6 entitats de Sinergrup formen part de la Xarxa. Aquestes entitats són:
-         Viver de Bell-lloc (La Tavella)
-         Associació Sant Tomàs
-         La Fageda
-         Fundació Santa Teresa del Vendrell
-         Fundació Ginac
-         Fundació Onada
Per aquest projecte s’ha incorporat Biodrissa (Fundació Drissa), per aportar-nos la seva expertesa en termes de producció agrícola.