divendres, 5 de juliol del 2013

Gran acollida de la iniciativa de rumba social “Un plaer”

La Fundació Mas Albornà i Derrumband editen un disc en conjunt
 
Amb la finalitat d’iniciar un viatge plegats, dues organitzacions penedesenques aparentment diferents i sense nexes en comú han unit esforços i han editat per primera vegada un disc de rumba plegats. Es tracta d’un cas si més no insòlit, infreqüent i poc convencional, però ple de simbolisme i d’il·lusió.
La presentació va ser el dijous dia 27 de juny al Vinseum, en un ambient familiar, festiu i d’especial il·lusió, en tractar-se del segon disc d’aquesta formació vilafranquina i el primer que assumeixen en coproducció amb una entitat social com és Mas Albornà. La presentació va ser realitzada conjuntament entre Derrumband i Mas Albornà i es van donar els detalls d’aquesta singular iniciativa penedesenca. “L’encàrrec d’un tema per al lip-dub de la Fundació Mas Albornà va ser l’espurna que ens faltava per a llençar-nos a la piscina i atrevir-nos a realitzar aquesta proposta musical amb temes propis, deixant les versions amb les quals ens havíem identificat fins ara”, afirmava Oriol Pidelaserra, director musical de la formació.
“La col·laboració amb una entitat social ha aportat un plus a la proposta musical, ja no només perquè hi ha un tema fet a mida per Mas Albornà, ni perquè la Fundació l’hagi coproduït sinó perquè la part final del procés de creació del CD (la manipulació) ha estat realitzada pels treballadors i usuaris de Mas Albornà, tacant així un cercle de sentit”, va concloure Pidelaserra.
El nou disc es pot escoltar i comprar digitalment a iTunes i Spotify. L’acte va finalitzar amb la interpretació en directe del tema “Un plaer” i després es va convidar a cava els asistents per a brindar per aquesta aventura. Els membres de la formació van signar els CD que es van poder adquirir allà mateix de “Un plaer”.
Aquest projecte presenta una singularitat que el fa especialment atractiu i sorprenent tant per la seva frescor musical com pel sentit social que hi ha darrere... I un encàrrec musical és el punt de partida. Ambdues organitzacions comparteixen territori, valors i empenta i es decideix fer una aposta en comú fins a arribar a Un plaer, projecte engrescador, musicalment atractiu i socialment responsable.
Història d’una coproducció
Els inicis d’aquesta aventura musical es remunten al moment en què la fundació necessita un tema amb el qual basar el seu lipdub o vídeo musical corporatiu. En contactar amb Derrumband i demanar-los col·laboració, sorgeixen més possibilitats que no pas la creació d’un tema específic per aquest encàrrec. Territori, societat i maneres d’entendre les coses són eixos que uneixen les dues organitzacions i decideixen emprendre una iniciativa musical que ha pres forma de CD i porta per títol Un plaer. En aquest cd hi ha inclòs el tema Balla el meu ritme, que és la base del vídeo musical d’aquesta entitat social. El vídeo serà enregistrat el proper mes de setembre, amb tots els membres de la Fundació acompanyats dels de Derrumband.
Derrumband (www.derrumband.com) és una banda formada al 2008 entre Vilafranca del Penedès i Castellbisbal. Han crescut amb l’espectacle Tribut a Gato Pérez, en el que interpretaven les cançons més emblemàtiques del músic argentino-català. Aquesta etapa va culminar a finals de 2011 amb la publicació del seu primer disc Derrumband & los amigos de siempre. Després d’aquest període de creixement i formació, el 2013 sota la producció musical de Xavi Ibáñez la banda enregistra Un plaer, un disc ple de noves cançons que s’inspiren amb el que els ha aportat el recorregut fet fins ara.
Font: Cristina Barbacil Mestres | Directora de comunicació i projectes Mas Albornà