dimarts, 20 de maig del 2014

El president de la Generalitat visita Viver de Bell-lloc

El passat dia 17 de maig el president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Artur Mas, va visitar les nostres instal·lacions de la Pineda, acompanyat per l’Alcaldessa de Cardedeu, Sra. Calamanda Vila, el Delegat Territorial del Govern a Barcelona, Sr. Fernando Brea, i nombrosos regidors de l’Ajuntament de Cardedeu.

Ens van acompanyar treballadors, usuaris, familiars i membres dels patronats i la junta directiva de l’associació.

Després de la salutació inicial el President va fer una reunió amb els membres dels patronats, junta i equip de direcció on es va fer un repàs de l’evolució de la nostra entitat i de la situació actual. Manuel Palou i Carlos Sopeña, reconeixent l’esforç del Govern de la Generalitat en les polítiques d’ocupació de les persones amb especials necessitats de suport, sobretot persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb trastorn mental, li van demanar que mantingui aquest esforç per aconseguir que les persones més vulnerables de la nostra societat puguin aconseguir la seva plena integració laboral, en especial quan els CET estan gestionats des de la iniciativa social sense afany de lucre.

A continuació el Sr. Artur Mas va fer una visita a les instal·lacions on, d’una forma molt espontània, es va relacionar amb els diferents treballadors que li van explicar el treball que desenvolupen habitualment:
  • Cristina i Sonia, els treballs de manipulació d’embalatges.
  • Miquel i Joan Manel, els treballs de producció d’heura.
  • Antonio, els treball de jardineria.
  • Rafa, els treballs d’horticultura.
  • Lara, els treball de venda directa de productes agroecològics.
  • Mari Pau i Conchi, els treballs de muntatge de cistelles de La Tavella.

La visita va finalitzar amb les intervencions de la nostra presidenta, Lluïsa Oller, l’alcaldessa de Cardedeu i el propi President el qual va afirmar que “la qualitat d’un país es mesura, sobretot, per la capacitat que té, la sensibilitat i el compromís d’atendre a les persones més vulnerables i més necessitades” i ha assegurat que aquest és “el segell de Catalunya”.

També va subratllar que el “termòmetre d’un país” el determinen, més que la seva xarxa d’infraestructures i de telecomunicacions, la seva “ànima i sentit social, en el sentit d’ajudar les persones més vulnerables”.

El president va posar com a exemple Viver de Bell-lloc, perquè “en un moment en què hi ha hagut menys aportacions públiques com a conseqüència de la disminució dels pressupostos públics i de les apretades que ens fan des de fora”
ha estat capaç “d’anar a l’alça, espavilar-se”, augmentant la seva plantilla de treballadors

Font: Cròniques del Viver