dimarts, 6 de maig del 2014

Les reformes estatals posen en perill la continuïtat dels centres de treball de proximitat

_ notícies del sector
 
 
 
Entrevista a Lola de la Fuente, presidenta de la Patronal de Dincat

Dincat, la federació que agrupa les entitats de suport a persones amb discapacitat intel·lectual, alerta que les reformes estatals posen en perill la continuïtat dels centres de treball de proximitat. La seva vicepresidenta, Lola de la Fuente, recorda que les persones amb discapacitat intel·lectuals no són discapacitats laborals i fa a una crida a superar recels.
 
Segons De la Fuente, en vegades "ni les mateixes famílies confien en les possibilitats" del seu parent amb discapacitat a l'hora d'integrar-se laboralment. Per aquest motiu, considera que cal una gran tasca pedagògica, que també ataqui la "desconfiança" de les empreses a l'hora de contractar persones amb discapacitats intel·lectuals quan el seu grau ho faci possible.
 
Llocs de treball en risc
 
En referència a les noves llei de discapacitat i d'unitat de mercat, impulsades pel govern central, la responsable de Dincat reitera que posen en perill les opcions dels discapacitats per integrar-se al mercat laboral. "Segurament es perdran molts llocs de treball i molts centres petits hauran de tancar. La llei afavoreix els centres més grans". En aquest sentit, apunta que aquestes reformes entren en contradicció amb el model català de treball en xarxa. "Si volem una societat inclusiva no podem deixar enrere aquestes persones".
 
Escolta l'entrevista íntegra en el següent enllaç:
http://www.laxarxa.com/noticia/a-vegades-ni-les-mateixes-families-confien-en-les-possibilitats-del-discapacitat