dimecres, 8 d’abril del 2015

Associació Esclat, Menció Especial del Premi Candi Villafañe



L’Associació Esclat ha rebut la Menció Especial del Jurat del Premi Candi Villafañe de projectes per a la igualtat d’oportunitats i la no discriminació que atorga l’Ajuntament de Lleida per la creació d’un taller d’estampació per fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb pluridiscapacitat en el Centre Especial de Treball Esclatec.

El taller d’estampació d’Esclatec va iniciar la seva activitat el primer trimestre de 2014 amb l’objectiu de crear una nova línia d’activitat productiva del Centre Especial de Treball. Amb la crisi, Esclatec va reduir el volum de treball realitzat per a altres empreses, i per tant, la creació d’una nova línia d’activitat ha permès mantenir els llocs de treball i potser en un futur, incrementar-los. En el taller fan tot tipus d’estampacions tèxtils com samarretes o bosses. El fet que aquets siguin produïts en un centre especial de treball, donen un valor afegit al producte. Gràcies al suport de Banc Popular, els treballadors d’Esclatec van realitzar una formació específica per poder desenvolupar la feina.

L’entrega dels premis va tenir lloc a l’Ajuntament de Lleida, en un acte presidit per l’Alcalde de la ciutat, Àngel Ros. Els projectes guardonats en aquesta IV Edició van ser “Intel·ligència emocional amb cavalls de l’EAIA” de l’Institut Municipal de Serveis a les Persones de Badalona i “Casa Escuela: iguales para compartir” de l’Ajuntament de Granada. En el decurs de l’acte, Àngel Ros va destacar la importància de contemplar la globalitat de la persona com a subjecte de drets i va remarcar que cal seguir treballant per la igualtat de tots els drets de la persona.

El premi pretén impulsar projectes i actuacions d’intervenció en el territori que fomentin la igualtat d’oportunitats en diferents àmbits com: infància i adolescència, igualtat de gènere, gent gran, persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial, persones excloses socialment o amb risc d’exclusió, etc. El Premi és d’àmbit estatal i es celebra cada dos anys.
Enhorabona!