dilluns, 6 d’abril del 2015

II Trobada d’Entitats Socials del Vendrell per reconèixer la tasca del voluntariat social al territori


El passat 27 de març, 13 entitats sense ànim de lucre van organitzar la 2a Trobada d’Associacions de Voluntariat del Vendrell



El passat dijous 27 de març, 13 entitats de caire social del Vendrell es van trobar al carrer Doctor Robert amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, però sobretot, de fer reflexionar als ciutadans sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que centenars de voluntaris tiren endavant cada dia.

Aquesta trobada, va rebre centenars de visites que van poder cantar, tastar cafè llatinoamericà, pintar i altres activitats que les mateixes Entitats van treure al carrer. També es van poder apropar a demanar informació als estands i, com demanaven les Entitats, dedicar una mica del seu temps al Tercer sector.

L’equip de la Trobada assegura que per unes hores es van sentir més a prop de la ciutadania i molt recolzats per tothom. Confirmen que la seva feina continuarà tot l’any i que sempre que se’ls necessiti intentaran ser-hi. Volen poder continuar apropant la seva realitat a la ciutadania amb xerrades, debats, tallers, i el que se’ls demani.

La II Mostra és un projecte que ha liderat la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions extretes en la celebració del dia internacional del voluntariat, organitzat el passat desembre del 2013. I que s’ha pogut organitzar gràcies a la implicació de totes les entitats participants: Mans Unides, Cáritas, Oxfam Intermón, Creu Roja, AVPC (protecció civil), ADF (defensa forestal), Associació Trèvol, Temps en xarxa, Agrupament Escolta Tant com puc, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, Associació Donants de Sang i Crisàlide.

A més a més, aquesta segona trobada ha comptat amb la col·laboració d’institucions i empreses que s’han volgut sumar al projecte com ho són: l’Ajuntament del Vendrell i la Impremta Ramón.

Una fórmula matemàtica que fa reflexionar

Aquesta segona edició les entitats socials del Vendrell van sortir al carrer sota el lema: Implicació al quadrat és igual a transformació social.


Amb aquest joc matemàtic volien fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. Si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació social desitjada és possible!