divendres, 27 de març del 2015

II Mostra d’entitats socials del Vendrell per reconèixer la tasca del voluntariat social al territori

13 entitats sense ànim de lucre van participar a la 2a Mostra d’ entitats socials
de Voluntariat del Vendrell
Divendres 27 de març, 13 entitats de caire social del Vendrell es van trobar al carrer Doctor Robert (Vendrell) amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, però sobretot, de fer reflexionar als ciutadans sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que centenars de voluntaris tiren endavant cada dia. La idea és Viure el Vendrell fent Voluntariat.

És el segon any consecutiu que les entitats organitzen aquesta trobada, es tracta d’una acció puntual i intensiva d’apropament a la ciutadania. Una jornada que també busca que les entitats surtin, per un dia, de les seves seus socials i es trobin en un espai comú.

La II Mostra és un projecte que ha liderat la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions extretes en la celebració del dia internacional del voluntariat, organitzat el passat desembre del 2013. I que s’ha pogut organitzar gràcies a la implicació de totes les entitats participants: Mans Unides, Cáritas, Oxfam Intermón, Creu Roja, AVPC (protecció civil), ADF (defensa forestal), Associació Trèvol, Temps en xarxa, Agrupament Escolta Tant com puc, Associació de Malats d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarques, Associació Donants de Sang i Associació Oncològica Crisàlide Baix Penedès.

Una fórmula matemàtica que fa reflexionar

Aquesta segona edició les entitats socials del Vendrell van sortir al carrer sota el lema: Implicació al quadrat és igual a transformació social.

Amb aquest joc matemàtic pretenien fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. Si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació social desitjada és possible!