dijous, 16 d’abril del 2009

CONSTRUINT COMUNITAT AL CAMP DE TARRAGONA

Des de fa uns mesos, Fundació Santa Teresa, Fundació Ginac, Fundació Onada, Taller Baix Camp i el Taller del Priorat, estem abordant una nova iniciativa conjunta: la construcció d’una Comunitat, d’una aliança a llarg termini, d’un espai comú en el que totes les persones de les diferents entitats hi vulguin pertànyer i romandre en el temps.
Totes cinc entitats compartim missió i finalitats, partint de problemàtiques molt semblants, i lluitem per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, i de les seves famílies, des d’una atenció centrada en les persones.
Aquesta nova iniciativa és especialment rellevant en aquests moments de crisi econòmica general, que ha aportat noves dificultats a una situació ja complicada pel nostre sector: retallades de preus i de vendes, problemes de tresoreria i de finançament, important increment del nombre de persones amb discapacitat demandants d’ocupació,...
L’entorn empresarial demanda cada vegada més una major agilitat i adaptació a les condicions canviants, així com la diversificació de productes i serveis. Tots aquests canvis s’estan desenvolupant en un marc econòmic caracteritzat per la incertesa i que fa molt difícil projectar un futur sostenible i de creixement.
Creiem que cada vegada es més difícil avançar sols. Estem convençuts que per aconseguir la sostenibilitat futura hem de “caminar plegats” i així arribar a aconseguir una dimensió que afavoreixi les nostres relacions i col·laboracions externes. De igual manera, avançar en aquesta línia ens permetrà millorar la gestió interna, compartint recursos, coneixement i talent, i això ens permetrà desenvolupar noves idees que ens dotaran d’una major adaptabilitat als nous reptes que se’ns plantegen.
Per fer realitat el nostre objectiu, ens acompanya un equip de professionals de Grup Integral, que han dissenyat la metodologia “building communities”, que permet identificar i enfortir els vincles entre les persones i entitats, potenciant la llibertat, el coneixement, el bon tracte i la creació de valor de manera conjunta, treballant amb una visió a llarg termini i amb un lideratge compartit, que garantirà que es tinguin en compte els interessos i necessitats de tots.
Aquest projecte compta amb el suport de la Asociación Feaps para el empleo (AFEM), del BBVA, i de la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid.