dijous, 9 d’abril del 2009

CRISTÓBAL COLÓN, CREU DE SANT JORDI 2009

La Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi 2009 a Cristóbal Colón, en reconeixement a la positiva tasca que du a terme com a fundador i president de la cooperativa La Fageda, de productes làctics. Aquesta empresa de la Garrotxa, a través de la integració laboral i social, dóna suport a persones amb discapacitat psíquica o trastorns mentals, per millorar la seva qualitat de vida, tant a nivell individual com en l'àmbit familiar.
El fundador i president de La Fageda, que és a més és vicepresident de Sinergrup, va estudiar psicologia i va treballar en un hospital psiquiàtric fins al 1982, quan va decidir constituir una empresa per crear llocs de treball reals. Així va néixer la cooperativa, sense ànim de lucre, que avui és el tercer productor de iogurts de Catalunya, després de dues multinacionals.
El seu principal objectiu és la integració sociolaboral de persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental, per la qual cosa fa front tant a les exigències de producció com a les assistencials. La Fageda, que té una fàbrica de productes làctics, un viver forestal i una explotació ramadera. Compta actualment amb 210 treballadors, 130 dels quals tenen algun tipus de discapacitat psíquica o trastorn mental.
Però, segons declaracions de Cristóbal Colón, l'èxit del negoci és “perquè fem el millor iogurt del món i no perquè fem llàstima'.

Més informació: