dimecres, 1 de febrer del 2012

La Comunitat Monàstica de Poblet i la Fundació Santa Teresa del Vendrell amb el suport de Catalunya Caixa posen en marxa l'escola-restaurant de la nova Hostatgeria de Poblet



Aquesta iniciativa és fruït de la voluntat de la Comunitat d'impulsar un projecte social, i de l'experiència de la Fundació amb l'Escola de Turisme del Baix Penedès, com a model integrador, innovador i de qualitat.
Un projecte que promou, a partir de la formació en diferents especialitats dins del sector de l'hostaleria, la inserció de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.
Un total de 14 alumnes s'estan formant en les especialitats d'auxiliar de cuina i auxiliar de sala, rebent els coneixements teòrics i l'experiència pràctica per aprendre l'ofici. Els cursos també vetllen per la formación integral de la persona, la millora de la seva autoestima i de la capacitat per prendre decisions.
La col·laboració amb el sector i les pràctiques a les empreses són un element essencial en el procés formatiu. En finalitzar, els alumnes estaran a punt per a la inserció laboral o la reincorporació a l'ensenyament reglat, per cursar els cicles formatius de grau mitjà.
La Comunitat Monàstica de Poblet i la Fundació Santa Teresa aposten per crear un model formatiu amb identitat pròpia a la comarca de la Conca de Barberà, que sigui un referent tant per la qualitat i el nivell de la cuina, com per la tasca formativa i d'inserció laboral de les persones del territori.