Per aquest motiu, l’empresa mixta Vic Verd, participada per Tac-Osona, la primavera passada va engegar un projecte per fer un control biològic de les plagues que afecten a l’arbrat. Aquest control biològic consisteix en utilitzar organismes vius per disminuir la densitat de població o el impacte d’un organisme plaga, fer-lo menys abundant i disminuir l’efecte negatiu sobre els arbres i la via pública. El projecte compta amb la col·laboració de l’empresa especialitzada Agrycamp.
La nova tècnica es va aplicar als carrers Jacint Verdaguer, Bisbe Morgades, Rambla Hospital, Rambla Sant Domènech i Plaça dels Sants Màrtirs de Vic. Els resultats han estat tant positius que Vic Verd ha decidit que per la propera primavera es tornarà a utilitzar la mateixa tècnica i s’ampliarà a les zones contigües.
El control biològic de les plagues consisteix en alliberar insectes depredadors del pugó (Aphidius colemani), un himenòpter que diposita els ous a l’interior del pugó per eliminar-lo. En els casos que s’observa una elevada densitat de pugó s’incorporen marietes (Adalia bipunctata), un coleòpter que genera unes larves capaces de depredar uns 100 individus de pugó al dia.
Amb el control biològic de plagues els resultats no són tan ràpids com en l’aplicació de productes fitosanitaris, ara bé els avantatges que ofereix a nivell mediambiental i sanitari són múltiples: disminució de les partícules contaminants a l’aire i la reducció de les al·lèrgies o intoxicacions de les persones. També permet a VicVerd seguir amb els objectius mediambientals que marca la certificació ISO 14001:2004.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada