dimecres, 1 de febrer del 2012

Neix l’associació clúster Créixer pel desenvolupament de l’economia social de treball catalana

CRÉIXER és una iniciativa innovadora de cooperació entre empreses catalanes d’economia social que té com a finalitat ser capaç de crear més i millors llocs de treball per a les persones amb majors dificultats, mitjançant estratègies de col·laboració empresarial.


L’Associació es va constituir el dia 25 de gener, a la ciutat de Barcelona, comptant amb la
presència de l’ex-conseller Antoni Comas, que ha donat suport a la iniciativa des del seu inici.


CRÉIXER és una associació formada per 15 entitats sense afany de lucre, i agrupacions d’aquestes, que representen:
  • un total de 32 organitzacions titulars d’un centre especial de treball o una empresa   d’inserció social
  • i un total de més de 7.000 treballadors i treballadores.

Els valors compartits que han portat a l’impuls de la iniciativa són els següents:

  • Cooperació, duent a terme totes les actuacions amb un esperit i pràctica coherent de cooperació i suport mutu, tant a nivell intern com en les relacions de l’Associació amb les institucions i entitats del país.
  • Compromís amb les persones i amb la societat en totes llurs dimensions de progrés – social, econòmica, mediambiental, del coneixement i la creativitat – en el marc d’un projecte de servei i desenvolupament sostenible.
  • Competència en el treball i en la gestió empresarial, tot cercant una millora continua de qualitat humana i professional en el camí cap a l’excel·lència en tots els productes, serveis i activitats de les entitats que formen part del Clúster.
El mateix dia de la constitució de l’Associació, una comissió delegada de la seva junta directiva va mantenir una reunió de presentació de la mateixa amb el Sr. Xavier López García, Director General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que va manifestar el seu suport a la iniciativa.


Les entitats asociades: ALLEM, AMPANS, ASPRONIS, ASPROSEAT, AURIA, CIPO, FUNDACIO CARES, FUNDACIÓ DAU, FUNDACIO MAP, GRUP ÈXIT, ICARIA Iniciatives Socials, L’ARCA DEL MARESME, SINERGRUP, TALLER BAIX CAMP i TEB.