dilluns, 17 de desembre del 2012

Pit i amunt! El calendari casteller de Mas Albornà

Fes clic aquí per veure el vídeo
Neix el primer calendari casteller, impulsat per la Fundació Mas Albornà, el calendari social editat per aquesta organització sense afany de lucre penedesenca dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental.
 
Amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, s’ha pogut elaborar el primer calendari casteller de la història i de component social, en el qual totes les colles hi han tingut cabuda i s’hi poden sentir representades, ja que el que es pretén és transmetre els valors que aporta els fenomen casteller com la integració, el treball en equip, l’esforç, la unitat, la superació… D’aquesta manera, i per primera vegada, surt a la llum un calendari que uneix castellers, valors i integració.
 
D’aquesta manera, a través de 13 fotografies es posa de manifest el factor humà que hi ha darrere els castells, el qual va més enllà de rivalitats entre colles, prejudicis o exclusions. A través de la Coordinadora s’ha contactat amb diferents colles i han estat 16 les que han pres part: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Xicots de Vilafranca, Bordegassos de Vilanova, Cola Jove Xiquets de Vilafranca, Capgrossos de Mataró, Castellers de Vilafranca, Nois de la Torre, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Lleida, Pataquers de la URV, Colla Castellera de Figueres, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Castellers de Barcelona, Margeners de Guissona i els Xiquets de Hanghzou. Tot i així, el calendari té la voluntat de reflectir-hi totes les colles i per això totes hi són representades. “Volem que totes les colles s’ho vegin reflectides, sense importar el color de la camisa sinó el missatge comú que es transmet”, afirmen els promotors.
 
Font: Bloc de Mas Albornà