dimecres, 22 de maig del 2013

Benestar Social i Família i la Taula del Tercer Sector impulsen la campanya per marcar la casella de fins d'interès social en la declaració de la renda

La consellera Neus Munté destaca que “de vegades la solidaritat és un gest tan senzill com marcar una creueta”
Neus Munté ha reiterat el compromís de treballar perquè l’Estat compleixi amb les sentències judicials i atorgui a Catalunya la gestió de les subvencions amb càrrec a l’assignació de l’IRPF
 
El Departament de Benestar Social i Família i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han impulsat conjuntament un any més la campanya per incentivar els i les contribuents de Catalunya a marcar la casella “altres fins d’interès social” en la seva declaració de la renda. La iniciativa, que porta el lema “El millor de la declaració de renda”, l’han presentada aquest matí la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras; i el president d’ECOM, Antonio Guillén.
La campanya recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos i en aquest sentit, la consellera Munté ha fet una crida a la ciutadania a ser “més solidaris que mai ja que ara les situacions de dificultat que estem vivint així ho requereixen”. Neus Munté ha afirmat que “la solidaritat és un valor molt nostre, com demostra també el fet que a Catalunya la recaptació d’aquest 0,7% sigui la més elevada de l’Estat” i ha volgut insistir que “de vegades la solidaritat és un gest tan senzill com marcar una creueta”.
Catalunya és la comunitat on hi ha un major percentatge de declarants que marca la casella de finalitats socials. De fet, un 25% del total de la recaptació estatal del 0,7% de l'IRPF per a fins socials procedeix de Catalunya.
La consellera ha destacat l’esforç i la gran tasca que porten a terme les entitats socials i ha insistit en la necessitat de “marcar la creu en la casella dels fins d’interès social com un acte de coresponsabilitat i un exercici de solidaritat amb les persones més vulnerables”. “Molts dels programes que realitzen les entitats socials són possibles gràcies als diners que els contribuents hi destinen amb les seves creuetes, una demostració clara de que un petit gest pot tenir grans resultats”, ha dit Munté.
La consellera Munté ha volgut destacar també que “marcar la casella de fins socials no és incompatible amb marcar la casella destinada a l’església”.
“Ara més que mai hem de ser solidaris amb qui més ho necessita i utilitzar totes les eines que hi ha al nostre abast per garantir la cohesió social, i aquesta campanya és una d’elles”, ha conclòs la consellera.
La consellera també ha volgut aprofitar l’acte de presentació de la campanya per reiterar la voluntat del Govern de la Generalitat de seguir treballant per tal que l’Estat compleixi amb les sentències judicials i atorgui a Catalunya la gestió de les subvencions amb càrrec a l’assignació de l’IRPF. “El Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem ens han donat la raó en reiterades sentències i constaten que tant les bases com la convocatòria de subvencions per a la realització de programes de cooperació i voluntariat socials amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF vulneren les competències autonòmiques de gestió de subvencions i deixen clar que és la Generalitat a la que li correspon, en el marc de les seves competències exclusives, la tramitació, resolució i pagament d’aquestes ajudes. Tenim la força jurídica i la força de la raó que ens dóna la suma de voluntats dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Continuarem amb aquestes reivindicacions, és la nostra obligació com a Govern”, ha dit Munté.
Per acabar, Neus Munté, Àngels Guiteras i Antonio Guillén han demanat la complicitat de mitjans de comunicació i de la ciutadania en general per “fer arribar a tots els ciutadans i ciutadanes la importància de marcar aquesta casella. Un 60% dels catalans ja ho fa, fem arribar aquest missatge al 40% restant”.
 
Font: Web del Departament de Benestar i Familia