dimecres, 11 de juny del 2014

Fundació Tallers ajuda a la conservació del nostre patrimoni cultural

A OFISFERA, el servei de gestió documental de Fundació Tallers, ajudem a la conservació del nostre patrimoni cultural, a la vegada que fomentem la inclusió sociolaboral de les persones amb diversitat funcional.
 

 
 
Recentment s’han convocat les ajudes al patrimoni bibliogràfic per a la creació i transformació de recursos digitals i la seva difusió i preservació mitjançant repositoris, a través de la Secretaria d’Estat de Cultura. Es tracta de la resolució 5770 de 9 de maig de 2014, del Ministeri d’Educació i Cultura.
Les despeses de contractació d’un servei extern per a la digitalització de documents històrics anteriors al 1900, són subvencionables en la seva totalitat.
Els criteris d’elegibilitat dels projectes són:
1. Projectes de digitalització, accessibilitat en línia i preservació digital de béns que formin part del patrimoni bibliogràfic acord amb el que estableix l’article 50.1 de la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol i que hagin estat publicats amb anterioritat a 1900.
2. La finalitat perseguida és la creació de recursos digitals mitjançant la digitalització de materials publicats amb anterioritat a 1900 que formin part del patrimoni bibliogràfic, així com l’assignació de les dades i metadades que codifiquin les seves descripcions i permetin la seva agregació al recol·lector Hispana del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, així com la seva recol·lecció per Europeana, la biblioteca digital europea.
A Ofisfera tenim una amplia experiència en digitalització de fons històrics, i podem oferir la digitalització i assignació de dades i matedades, complint els requisits que contempla la resolució, i contemplant en cas necessari, la reencuadernació d’exemplars malmesos.
 
Trobareu tota la informació a la convocatòria publicada al BOE http://www.boe.es/boe/dias/2014/05/31/pdfs/BOE-A-2014-5770.pdf .
O bé podeu contactar amb OFISFERA de Fundació Tallers.
pol.valero@ofisfera.org Tel. 93 521 65 60

Font: El bloc de Fundació Tallers