dilluns, 2 de juny del 2014

Les entitats de Fundalis signen un acord de col·laboració amb "La Caixa" i la Diputació de Tarragona

Els projectes facilitaran l'accés al món laboral de 51 persones en risc d'exclusió.

 
El passat 30 de maig es van signar els convenis de col·laboració amb les entitats socials del territori que duran a terme els projectes
 
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha signat els convenis de col·laboració amb les deu entitats socials del territori que duran a terme enguany deu projectes mediambientals que estableix l'acord entre la institució supramunicipal i l'Obra Social "la Caixa". Precisament, aquest dimarts es va renovar aquesta aliança que des del 2006 ha impulsat 89 actuacions, en les quals han participat 538 persones en risc d’exclusió social.
 Els convenis s'han subscrit pel president de la Diputació de Tarragona i pels representants de la Fundació Onada, la Fundació Privada Ginac, la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, la Fundació Astres Terres de l'Ebre, l'Associació "Aprodisca", l'Associació Aurora, la Fundació Pere Mata, el Taller Baix Camp, la Fundació Formació i Treball Vila-seca i l'Empresa d'Inserció Sociolaboral de Serveis Ambientals de la Serra de Llaberia. A l'acte, hi han estat presents també Eduard Gené, director Institucions de l'Obra Social "la Caixa" a Tarragona, la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Núria Crivillé, així com altres diputats de la Diputació de Tarragona.
Enguany es duran a terme 10 noves actuacions al territori, que arribaran a 9 comarques tarragonines. Iniciatives diverses que van des de la preservació d’incendis en aquelles zones en què el risc és més alt a actuacions en els rius per evitar inundacions per manca de neteja de lleres i la millora dels boscos de ribera. Els projectes que es duran a terme permetran que 51 persones en risc d’exclusió tinguin accés al món laboral.
 Els treballs seran coordinats per aquestes deu entitats socials tarragonines que vetllen per persones en risc d’exclusió social. Les 538 persones que han participat en els treballs des del 2006 patien discapacitat psíquica, malaltia mental severa o eren aturats de llarga durada, entre altres col·lectius. En total, l’entitat financera hi ha destinat prop de 8 milions d’euros. La inversió que es realitzarà durant 2014 serà de 450.000 .
Al llarg d’aquest any, s’actuarà a nou comarques de la demarcació de Tarragona i es duran a terme deu projectes:


Tarragonès
Recuperació de la vegetació autòctona de ribera en el tram del riu Gaià entre El Catllar fins al pont del TAV. Assignat a la Fundació Privada Onada (persones amb discapacitat psíquica). Els treballs, que duran a terme un equip de 5 persones, consistiran en la desbrossada de canyar, control del rebrot de la canya, la reforestació del bosc de ribera i l'eliminació de les deixalles.
 Actuació integral de l’àrea del Parc de la Torre d’en Dolça de Vila-seca . Cinc persones de la Fundació Formació i Treball realitzaran els tasques de millora.
 
Alt Camp
Es duran a terme tres intervencions:
Projecte per a la neteja i restauració fluvial de la llera del riu Gaià al seu pas pel Pont d’Armentera . Obertura de franges forestals a Miramar, al terme municipal de Figuerola del Camp i Intervenció Rasa del Tudores de l’Ajuntament Pla de Sta. Maria. Tots tres s’han assignat a la Fundació Privada Ginac que insereix persones que pateixen discapacitat psíquica. Un equip de cinc persones desenvoluparà les diverses tasques.
Baix Penedès
Millora i recuperació del paratge de propietat pública Bosc de Roca, assignat a la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell (CET El Ventall) (persones amb discapacitat psíquica). Actuació de millora i neteja de franges de protecció contra incendis per minimitzar els riscos de propagació del foc, tallar les capçades dels arbres i neteja de brossa i abocaments són les acciones que portaran a terme un equip de cinc persones.

Ribera d’Ebre
Neteja de franges contra incendis entre la població de Tivissa-Coll de Fatxes-Montalt i la Fou de Capçanes. Assignat a l’empresa d’inserció sociolaboral de serveis ambientals Serra de Llaberia, S.L. amb la finalitat de prevenir incendis forestals en una zona d’alt risc. Tres peons forestals i un capatàs, tots ells en situació d’atur, treballaran en aquest projecte.
Baix Camp
Neteja i millora de la ruta del Rec de la Vila, al terme municipal de la Selva del Camp. El durà a terme un equip de l’Associació Aurora (persones que pateixen malaltia mental severa). Actuaran en un antic sender de 600 anys d’antiguitat, on hi ha 15 molins i ponts degradats pel pas del temps. La neteja i obertura del sender donarà pas a l’adequació de les restes, podent-se catalogar posteriorment i donar a conèixer. Es considera una gran troballa ecològica.
Prevenció d’incendis forestals a l’Espai Interès Natural Serres de Pradell- L’Argentera, assignat al Taller Baix Camp de Reus. Els treballs a efectuar són de desbrossat i tala a l’alta muntanya per a la prevenció d’incendis. L’actuació anirà a càrrec d’un grup de cinc persones d’aquesta entitat d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.
Montsià
Conservació i millora de l’ecosistema del Parc Natural del Delta de l’Ebre, al Canal Vell, L’Encanyissada i l’Illa de Buda per l’antropització del sòl. Assignat a la Fundació Privada Pere Mata (persones que pateixen malaltia mental severa). L’objectiu de l’actuació és recuperar el sòl que ha quedat erm per minva de cabdals sòlids, del flux aquós i les conseqüències negatives dels canvis d’usos agrícoles, entre d’altres.
Baix Ebre – Terra Alta
Actuacions de millora forestal al Parc Natural dels Ports. Les actuacions es realitzaran dins del Forest de Prat de Comte (Terra Alta) i dins el Forest de Mas de Barberans. Es faran treballs de millora en les masses repoblades, recuperació de vells bancals eliminant vegetació i tala d’un 25 % de peus de pins massa repoblats. A càrrec d’un grup de 5 persones de la Fundació Astres -Terres de l’Ebre.
Conca de Barberà
Per primera vegada, la Fundació Aprodisca, integrada per persones amb discapacitat psíquica, amb seu a Montblanc, realitzaran una actuació de millora i restauració fluvial al riu Francolí, al seu pas per Montblanc. S’actuarà des del Pont Vell fins a la Sallida, zona d’aiguabarreig amb el riu Anguera (afluent). L’actuació a més a més de la finalitat ecològica, pretén facilitar als treballadors amb discapacitat la seva permanència i progressió en un lloc de treball.
 
Font: Comunicació Fundació Onada

1 comentari:

Melissa hogan ha dit...

Ben je een huis of een vrouw? Het heeft enige financiële spanning of heeft geld nodig, onze methode biedt de mogelijkheid om het bedrag van de benodigde lening aan te geven en ook de duur waarmee de lening met een rentevoet van 3% volledig kan worden verkregen variëren van $ 3.000 tot $ 150.000. $ 00. Dit geeft u een echte kans om de nodige fondsen te verkrijgen. De geïnteresseerde kandidaten moeten per e-mail contact opnemen met. zennitloanfirm@gmail.com !!!!!!!!!!!!! ..............................