dilluns, 24 d’octubre del 2011

Judit Mascó presenta la col•lecció de bijuteria realitzada per part de Fundació Tallers


El passat dijous 20 d’octubre Judit Mascó va presentar una  col·lecció de bijuteria i artesania, realitzada per persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Tallers, a la galeria d’art “La mirada expandida” del carrer Avinyó de Barcelona.
Va ser un acte on es va poder conèixer aquesta artesania amb gran valor social, i als seus protagonistes.
També es va presentar la col·laboració de l’artista plàstic Daniel Berdala, que havia creat un mural artístic juntament amb les persones de la Fundació Tallers, i amb el qual s’ha elaborat una postal de Nadal exclusiva, que està inclosa en el catàleg de postals que també es va presentar durant l’acte.
Judit Mascó va presentar la nova col·lecció com “una bijuteria i artesania que està feta amb el cor però amb la voluntat de fer un producte atractiu i de qualitat que es valori per el seu disseny i modernitat. I que a més a més, parteix d’una gran passió: el treballar per la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental.” També va recordar la importància de col·laborar amb entitats com la Fundació Tallers, i la possibilitat de fer-ho a través de la compra de bijuteria que ja es pot trobar a les botigues Laie dels Museus de la Pedrera i el Parc Güell, i a les oficines de Turisme de Barcelona de la Pl. de Catalunya i Pl. Sant Jaume. 
Per la seva part, Daniel Berdala va explicar  la gran experiència que va suposar treballar amb les persones amb discapacitat en l’elaboració d’un mural artístic. Va voler ressaltar “el valor, l’energia amb que pintaven, en una superfície mai vista ni treballada per els artesans, tot plegat un resultat en el qual l’expressió i l´art es va manisfestar d’una manera clara i senzilla.”
Durant la presentació hi va haver una exposició i una mostra de com s’elabora la bijuteria per part d’un grup d’usuaris amb discapacitat intel·lectual de Fundació Tallers, que van explicar a Judit Mascó alguns dels processos artesanals de l’elaboració dels collarets i de les arracades.

Per les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, l’activitat d’artesania és una activitat d’ocupació terapèutica. A través d’ella treballen per una banda les habilitats manipulatives, però també fem espacial èmfasi en el manteniment de les seves capacitats intel·lectuals i socials.
Per a Fundació Tallers, però especialment, per a les persones amb discapacitat, va ser una gran ocasió per donar a conèixer aquesta tasca que realitzem amb tant d’esforç, constància i il·lusió.
Tots els productes es poden trobar a la botiga online de Fundació Tallers:  www.fundaciotallers.org
Font:
Anna Sampere. FUNDACIÓ TALLERS. anna.sampere@fundaciotallers.org