divendres, 28 de setembre del 2012

La Fageda es farà càrrec de la recuperació dels espais oberts de l'Alta Garrotxa


 

alta_garrotxa_bassa


El Consorci de l’Alta Garrotxa ha aconseguit rebre una subvenció de 40.000 euros per continuar amb el projecte de recuperació d’espais oberts. Aquesta subvenció, procedent de la Diputació de Girona, ha estat concedida amb la condició d’encomanar la feina a empreses de treball social, com la Fageda.
A principis d’any, els pressupostos del Consorci de l’Alta Garrotxa no deixaven marge per poder dur a terme treballs sobre el territori. Així, es deixava de banda projectes com el de recuperar espais oberts. Però al final el Consorci ha aconseguit una subvenció de 40.000 euros per poder continuar amb aquest projecte, amb la condició que la feina s’encarregui a una empresa de treball social.
Aquest projecte, que va començar el 2003, té un triple objectiu: incrementar la biodiversitat de la zona, donar suport a l’activitat agrària de l’Alta Garrotxa, i com a prevenció de possibles incendis que hi puguin haver a la zona. Els treballs consistiran en estassades en zones on hi pot haver pastura, i on hi haurà un ramat per ajudar a mantenir la intervenció. El projecte d’aquest 2012 es centrarà en l’àrea d’Oix, Hortmoier i Pera. Segons el president del Consorci, Santi Reixach, creu que el proper any es podran recuperar molts dels projectes que s’han aparcat per la difícil situació econòmica de l’organisme.
Aquests darrers dies, el Consorci també ha rebut una altra subvenció de 15.000 euros, per cobrir els serveis de vigilància que es van desenvolupar als accessos a l’Alta Garrotxa durant l’estiu.

Font: Olot TV. Enllaç del web de La Fageda