divendres, 28 de setembre del 2012

L’Obra Social de 'la Caixa' i Viver de Bell-lloc signen un conveni per fer un programa de Integració laboral dirigit a joves en risc d’exclusió

 
 
 
El projecte, anomenat Fein@jove, neix de la col·laboració de l’Associació per a la Integració Social del Deficient, Viver de Bell-lloc, i l’ajuntament de Cardedeu. Es compta amb la col·laboració i el treball transversal de les regidories de Joventut, Serveis Socials, Educació i Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Cardedeu (Centre de Formació La Mongia), que comparteix amb la nostra entitat l'objectiu de portar a terme accions que millorin l’ocupabilitat dels joves i que aporten a l'equip la seva experiència docent. 

L'equip que lidera aquest projecte està constituït per tècnics de Viver de Bell-lloc, i tècnics de formació, d'educació i d'ocupació de l’Ajuntament de Cardedeu.
 
Es tracta d'un programa destinat a joves de 16 a 30 anys en situació d'atur i registrats al SOC , i que tenen mancances formatives que els representen dificultats per a la inserció laboral i l'accés a la formació reglada. És un projecte que consisteix en un itinerari per a la inserció on s'inclou una primera fase de Motivació-Orientació, una segona fase de Formació professionalitzadora (tastet d'oficis-sector horticultura, jardineria, viverisme i manteniment de maquinària agrícola) amb pràctiques a l'empresa i una tercera fase d'Inserció laboral a empreses externes.
 
El projecte Fein@jove, que té una durada d’un any, va començar el mes de juny amb la selecció dels alumnes, gràcies a l’aportació econòmica realitzada per la Diputació de Barcelona i l’esforç de l’Ajuntament de Cardedeu.