dimarts, 25 de febrer del 2014

Nova àrea agrària de la Fundació Mas Albornà

Des d’aquest mes de febrer Mas Albornà s’encarrega d’una parcel·la d’oliveres ubicada a Torrelles de Foix en un conveni de parceria, això vol dir, que les persones que treballen la terra d’un propietari es queden amb un percentatge de la producció com a benefici. D’aquesta manera, properament Mas Albornà disposarà de la seva primera remesa d’olives.
Aquesta nova activitat marca un punt d’inflexió en els serveis oferts fins el moment per la fundació, ja que significa l’obertura a realitzar activitats vinculades amb la terra. “Aprofitem tota la nostra maquinària i el coneixement en jardineria i l’utilitzarem en la cura i manteniment d’oliveres. Així donem un gir a la nostra àrea de jardineria i l’enfoquem també al terreny agrari”, explica Xavier Cartanyà, gerent de Mas Albornà.
El Penedès és una comarca amb una llarga tradició agrària, la qual es troba en un moment especialment delicat en quant a la successió i la continuïtat d’aquest llegat. El pas dels anys ha fet que aquets pagesos veiessin com els seus hereus no han volgut mantenir la tradició i disposen de terrenys però no de mà d’obra que els pugui atendre, ja que ells mateixos també s’han fet grans.
La unió d’una mà d’obra de base social amb una necessitat del territori concedeix a aquesta iniciativa un toc social que el fa diferenciador i que aporta al Penedès un caire sostenible que el posiciona com a territori socialment responsable.
 
Font: Web de la Fundació Mas Albornà