divendres, 21 de febrer del 2014

Visita de professors d'Universitats japoneses per conèixer l'Associació Sant Tomàs




Vic, 21 de febrer de 2014- Avui hem rebut la visita del professor de la Universitat Ritsumeikan University de kyoto, Manabu Kuroda; la professora en sociología Kim Hye-Ok; el profesor Kiyoyasu Sakai, científic en la recerca dels drets Humans de la Universitat Electro-Communication University d’Osaka i, el professor Lluís Valls del departament d’estudis hispànics de la Kyoto University.
 
Tots ells formen part d’un grup de recerca sobre la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual, i actualment estan realitzant una comparació internacional que inclou països asiàtics, europeus i Amèrica llatina.
Des de fa 3 anys aquests 4 professors juntament amb 6 professors més d’universitats japoneses especialitzades en educació especial, en psicologia del desenvolupament i en sociologia de l’educació i política del benestar estan realitzant aquest estudi. L’objectiu és desenvolupar un projecte de recerca gràcies a una subvenció del Ministeri d’Educació del Japó. Més concretament, es tracta de veure com avança la inclusió a través de l’educació i la inserció laboral, i quines característiques i quins problemes hi ha en diferents països.
El passat mes de setembre ja varen venir un grup a Barcelona per analitzar la situació de l’ensenyament i la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió social a Catalunya. Aleshores varen visitar altres entitats de referència a Catalunya.
Aquest cop han visitat l’Associació Sant Tomàs on han conegut la història, informació general de l’entitat, el servei de formació i inserció laboral Eina, l’Empresa social Tac Osona i l’Escola d’educació especial Estel. Aquesta tarda seguiran la visita i coneixeran el Centre Ocupacional i el Centre Riudeperes. Durant els dies que han estat a Catalunya també han visitat la Fundació Tallers i una escola ordinària amb alumnes amb discapacitat intel·lectual.
Rebre visites també és positiu per l’entitat ja que permet fer un intercanvi d’opinions i conèixer la situació d’entitats com la nostra en altres llocs del món. Per part seva, això els permetrà conèixer les nostres activitats, assoliments i problemàtiques  de l’entitat i així conèixer de més a prop la situació de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya i donar-ho a conèixer entre els investigadors del Japó.
 
Font: Comunicació Associació Sant Tomàs