dimecres, 26 de febrer del 2014

Els productes dels Horts de Sant Tomàs i La Tavella als supermercats Esclat i Bon Preu

 
 

14 empreses socials, entre les quals hi figuren Tac Osona, amb els Horts de Sant Tomàs,  Viver de Bell-lloc i La Tavella, hem creat 2147 MANS, una nova cooperativa social, impulsada per la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb la que volem fer arribar els aliments ecològics i de proximitat a més cistelles, mercats, botigues i supermercats.

Els 14 socis tenim trets en comú, com ara que som empreses socials que pertanyem a la Xarxa AgroSocial i fomentem la inserció laboral de persones amb discapacitats, malaltia mental o en risc d’exclusió social a través de l’agricultura ecològica.

La nova marca
2147 MANS, que neix amb una inversió inicial de 170.000 euros, es vol posicionar com una oferta de productes de la terra, ecològics i assequibles al públic en general. El model de negoci es basa en oferir productes ecològics conreats tan a prop com sigui possible del punt de venda. És el concepte que es coneix com a quilòmetre zero.

A data d’avui hem iniciat la comercialització a través de la gran distribució amb un acord amb el Grup Bonpreu. En una primera fase, els productes de les cooperatives es distribuiran a 110 establiments entre supermercats Bon Preu i hipermercats Esclat. L’envasat del producte, un cop arriba dels horts, es fa al magatzem que la cooperativa ha habilitat a Sant Vicenç dels Horts.

Respecte al nom de 2.147 mans surt de sumar les mans dels 1.074 treballadors i de restar-n’hi una per reflectir que els empleats tenen alguna discapacitat, però que se supera unint-se tots.
Divendres 28 de febrer es durà a terme, a La Pedrera, la presentació de la nova cooperativa. T'agradaria assistir-hi? Consulta aquest enllaç!
 
 
Font: Cròniques del Viver i Comunicació Associació Sant Tomàs