dilluns, 1 de setembre del 2014

Empreses que aposten per la igualtat d’oportunitats laborals: l’Hotel Via Augusta.

 
Us expliquem una història personal, la història d’en Mario, que a partir d’un procés de reorientació laboral ha deixat enrere la seva situació d’aturat de llarga durada amb especials dificultats.

El 2011 va ser l’any en que en Mario es va quedar a l’atur després de treballar del que sempre havia fet: operari de la construcció.
El sector de la construcció havia canviat molt i les previsions de trobar una feina passaven necessàriament per una reorientació cap a un altre sector, però, quin?
En Mario, pare de família, aturat de llarga durada i amb especials dificultats degut a una discapacitat, sempre ha mostrat temprança i valor. Sabia que les coses no li anaven bé i pensava que ho tenia difícil per superar aquesta situació. A Serveis Socials el coneixien bé.
En Mario Cañadas va inscriure’s al Servei d’Inserció de Fundació Tallers , com una via especialitzada en la orientació laboral de les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental.
A finals de desembre del 2013 va començar a participar al Programa d’Orientació i Suport a la Inserció Laboral de les persones amb discapacitat i/o problemes de Salut Mental (POIN) subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació, que ha permès acompanyar-lo en l’elaboració d’un projecte professional per la millora de la seva ocupabilitat, mitjançant el desenvolupament de competències necessàries en el context laboral.
Per aquest col·lectiu és imprescindible que els tècnics del Servei d’Inserció de Fundació Tallers coneguin bé als participants i puguin acompanyar-los en tot el procés d’inserció (abans, durant i després). És una de les claus per assolir una inserció laboral exitosa.
L’altra peça clau són les empreses que creuen en la importància de generar oportunitats laborals per persones amb especials dificultats, posant la mirada en les seves capacitats, i generant així igualtat d’oportunitats laborals.
L’Hotel Via Augusta aposta per la igualtat d’oportunitats. Van contactar amb Fundació Tallers per explicar-nos que necessitaven crear un nou lloc de treball que donés suport a les cambreres de pisos en el transport i emmagatzematge de la roba de les habitacions.
L’empresa no tenia experiència en acollir a la seva plantilla persones amb diversitat funcional, però van apostar per aquesta possibilitat. La col·laboració de totes les parts implicades (servei d’inserció, empresa i usuari) han fet possible que en Mario s’integri a un equip en un sector amb futur i que li és del tot nou: l’hostaleria.
Actualment en Mario està treballant a l’Hotel Via Augusta i s’està formant per assumir nous reptes que li planteja el seu lloc de treball. L’empresa està molt satisfeta amb la seva feina i amb l’acompanyament rebut per Fundació Tallers.
logos poin tots
 
El programa POIN està subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació, els fons d’aquests programes provenen de la Conferència Sectorial i estan cofinançats pel Fons Social Europeu.
El Servei d’Inserció de Fundació Tallers també forma part de la xarxa d’entitats del Programa Incorpora de La Caixa, l’objectiu del qual és implicar el teixit empresarial en la pràctica de la Responsabilitat Social Corporativa, oferint un servei d’intermediació laboral i assessorament per a la contractació de persones en situació o risc d’exclusió social a les empreses.

Article realitzat per:

Sònia Girón. Prospectora Laboral de Fundació Tallers.

Maria Tomico. Responsable del Servei d’Inserció de Fundació Tallers.

Font: El Bloc de Fundació Tallers