dijous, 25 de setembre del 2014

L’Associació Esclat a la Mostra d’Associacions de Barcelona



Els dies 20, 21 i 24 de setembre, l’Associació Esclat va ser present a la 19a Mostra d’Associacions de Barcelona celebrada a la Plaça Catalunya.

Totes les edicions de la Mostra d’Associacions són úniques, però la d’enguany va comptar amb una característica que li va afegir un segell especial: Barcelona va ser escollida Capital Europea del Voluntariat aquest 2014.

Esclat va posar una paradeta d’artesania a la Llotja de la Mostra d’Associacions. A la paradeta es podien trobar collarets, braçalets, anells, agulles, llibretes, punts de llibre, capses metàl·liques,... entre d’altres objectes que fan els nois i noies del Taller d’Artesania de la Residència i Centre de Dia Esclat Marina i del Centre Ocupacional ESCLAT 2. Enguany també teníem samarretes dissenyades i estampades per Esclatec i, a més, es podia provar el Mercar, el carret d’anar a comprar motoritzat d’Esclatec. L’estand, va rebre entre d’altres visites, la del senyor Jordi Martí, regidor de Sants Montjuïc.



Durant la Mostra també vàrem poder gaudir d’actuacions, tallers, debats i xerrades que van oferir les diferents entitats participants. Així doncs, vàrem poder gaudir d’una desfilada d’animals en adopció, d’un debat a l’entorn de les noves propostes d’inserció laboral de persones amb discapacitat, de tallers de maquillatge per a infants, d’un taller de swing, entre moltes altres activitats.

Finalment, va tenir lloc l’acte de Cloenda de la Mostra amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català, conduïda per l’escriptor Màrius Serra i acompanyada de la formació de Percussions de Barcelona. L’espectacular tram final de l’actuació el va protagonitzar la companyia La Fura dels Baus amb la construcció d’una gran xarxa humana formada per tots els voluntaris i voluntàries que hi van voler participar, creant una estructura aèria que simbolitzava el voluntariat, la participació i el treball en xarxa. 

Font: Comunicació ESCLAT