dimarts, 1 d’abril del 2014

L’últim tallat amb Germà Bel

La Fundació Mas Albornà posa punt i seguit al projecte “52 tallats i un tovalló” amb una entrevista en directe a l’economista Germà Bel

 
El passat dijous dia 27 de març, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Fundació Mas Albornà (www.masalborna.org) va organitzar l’acte de cloenda del projecte “52 tallats i un tovalló” (www.52tallats.cat) amb tot l’aroma dels 52 tallats. Aquest acte va portar per nom “L’ÚLTIM TALLAT” i comptà amb la presència de l’economista  GERMÀ BEL qui va ser entrevistat “en directe” en un format “multientrevistador” amb la participació de tots els voluntaris que han fet possible aquest projecte.

Durant l’acte es va fer un resum de la trajectòria del projecte i es va aprofitar la plataforma per explicar el nou rumb d’aquest projecte, que és convertir tot el material obtingut a les entrevistes (vídeos, declaracions, reflexions, trajectòries professionals...) en material pedagògic per l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. La idea és reconvertir tota aquesta informació en material per als estudiants a base de generar dinàmiques, exercicis i recursos que ajudin el professorat a treballar la discapacitat a les aules així com fomentar el debat, aprendre a contextualitzar, a saber llegir els mitjans de comunicació.... En definitiva, ensenyar l’alumnat a tenir opinió.

L’acte de cloenda va tenir molt bona acollida entre els assistents, els quals van ser convidats a un tallat, com no podia ser d’una altra manera. A més a més, van poder gaudir de l’interessant entrevista realitzada a Germà Bel per part dels voluntaris que han col·laborat en el projecte. La jornada va acabar amb les tradicionals fotos de família.

La Fundació Mas Albornà es dedica des de fa més de 40 anys a la integració social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental. Com a eina de difusió i sensibilització ha iniciat diferents projectes basats en la comunicació per promoure la visibilització positiva i la normalització d’aquest col·lectiu. “52 tallats i un tovalló” (web amb 52  entrevistes sobre discapacitat fetes als líders d’opinió del país) respon a aquest objectiu.


Informació relacionada:

·         Web 52 tallats i un tovalló: www.52tallats.cat

·         Projectes de comunicació de Mas Albornà: http://www.masalborna.org/ca/projectes.php i http://www.masalborna.org/ca/calendari.php

 Font: NP Comunicació Mas Albornà