dijous, 17 d’octubre del 2013

Més de 160 professionals assisteixen a una jornada sobre l’atenció centrada en la persona i qualitat de vida aplicada a la intervenció social

El passat 16 d’octubre es va iniciar l’activitat formativa “Atenció centrada en la persona i qualitat de vida aplicada a la intervenció social” amb una jornada de caire divulgatiu per emmarcar el concepte d’atenció centrada en la persona en la que van participar professionals d’atenció directa i directius dels àmbits de la salut mental, la discapacitat (intel·lectual i física), les drogodependències i el VHI/sida.

La jornada estava organitzada pel Departament de Benestar Social i Família conjuntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i va ser la primera part d’una acció formativa que es complementarà amb sis tallers on els professionals participants treballaran a partir de les seves experiències de bones pràctiques.

L’Atenció Centrada en la Persona (ACP) suposa una nova mirada dels processos assistencials de les persones ateses en els serveis socials especialitzats en els que intervé l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família, i l’objectiu d’aquesta formació es proposar un marc d’atenció transversal basat en la qualitat de vida i l’atenció centrada en la persona. Aquesta acció formativa és de caràcter pràctic, on els i les participants que pertanyen a diferents entitats que atenen a persones amb trastorn mental, discapacitat (intel·lectual i física), persones amb drogodependència i amb VHI/sida, aporten el seu saber fer professional amb l’objectiu d’identificar bones pràctiques.

Es preveu que a prop de 100 professionals participaran en els sis tallers pràctics on s’analitzaran i compartiran bones pràctiques basades en l’ACP. Aquests tallers començaran a finals de novembre i finalitzaran durant el febrer de 2014.

Tot el procés formatiu culminarà amb la publicació d'un document de síntesi en format digital de les bones pràctiques triades per tal de donar-les a conèixer a tots els professionals de l’àmbit de serveis socials.
 
 

1 comentari:

Josep de Martí ha dit...

La verdad es que no me extraña que el acto sobre atención social centrada en la persona tuviese el éxito que describe este blog.

Personalmente, la atención centrada en la persona es un modelo que me interesa mucho, sobre todo tras los viajes que hemos organizado en Inforesidencias.com ha países como Suecia, Austria u Holanda.

Hoy he publicado en mi blog una entrada escrita por Teresa Martínez como bloguista invitada en la que destaca los aspectos relevantes de la atención centrada en la persona. Creo que a quien le haya gustado este post también le gustará lo que escribe Teresa Martínez en mi blog. Creo que a todos los que asistireron al acto les gustará leer lo que dice Teresa. Saludos. Josep de Martí director del portal sobre residencias para mayores www.inforesidencias.com.