dimecres, 30 d’octubre del 2013

Viu la vinya. Masia-Taller: Tallers i activitats per a col·lectius amb necessitats especials

 
 
Viu la Vinya és un centre d'aprenentatge i d’experiències en un entorn vinícola natural i privilegiat com és el Penedès gràcies a la col·laboració entre la Fundació Mas Albornà (dedicada ala integració de persones amb discapacitat i trastorn mental) i la Fundació Miguel Torres.
Proposem tallers i activitats de coneixement de la vinya i el seu entorn adaptats a les singularitats de persones amb necessitats especials com ara Centres Ocupacionals, Clubs socials, etc. gràcies a l’experiència de Mas Albornà amb el tractament d’aquests col·lectius.
Les activitats proposen endinsar-se en el coneixement del cep, la verema o la pagesia, passant per les energies renovables a través de la pràctica i en base a valors com la responsabilitat i l’acceptació de la diferència. Creiem que l’experimentació i la pràctica són l’eix bàsic de l’aprenentatge i els conceptes bàsics entren pels sentits. Cal tocar, olorar, veure... directament les realitats que es troben als llibres o a Internet, per tal de comprendre-les millor.
Les persones que hi participen no només fan un empelt, participen en les tasques del cultiu
de la vinya, fan la verema i obtenen most, comproven com s’obté energia elèctrica amb el sol... sinó que també gaudeixen de les capacitats diferents de les persones monitores.

Totes les activitats són adaptables a necessitats específiques: edat, mobilitat, interessos...
Només cal que us n’informeu.

Vegeu el vídeo presentació del projecte, perquè així sentiu l’essència de Viu la Vinya de primera mà, https://vimeo.com/48005772.

Més informació a: www.viulavinya.cat

Font: Comunicació Mas Albornà