dimarts, 29 d’octubre del 2013

NUCE col•labora amb Tasta





 
Des de fa un temps, la Fundació Onada i  NUCE Ecològic, col·laboren aconseguint fusionar la responsabilitat social i la sensibilitat ambiental. Han trobat fórmules de col·laboració que van des de la manipulació de les ampolles i caixes de vi i cava, fins al voluntariat social amb persones amb discapacitat.
Fruït d’aquestes experiències  i amb  la confiança que s’ha creat entre totes dues organitzacions, neix la voluntat de NUCE per col•laborar amb el projecte TASTA.
TASTA és un projecte social de la Fundació Onada del Tarragonès, la Fundació Ginac de l’Alt Camp i Fundació Santa Teresa del Baix Penedès. Es tracta d’un projecte que promou la formació i la inserció laboral de persones amb dificultats a les comarques de Tarragona, dins del sector de la restauració  i el turisme, així com la cohesió social i el desenvolupament sostenible del territori.
NUCE participa en aquest projecte aportant una part del ingressos de les seves vendes al projecte TASTA, i fent difusió a les etiquetes de les ampolles de vi.
L’ànima de NUCE ecològic de La Nou de Gaià  és Moisès Virgili, enòleg i enginyer agrònom. Desprès de treballar per alguns cellers d’aquí, com Torres o Sumarroca, i fora d’aquí a Xile i Sudàfrica, comença el seu projecte personal, creant Viticultors 9+. A banda, segueix assessorant a altres cellers del Penedès, Priorat i Terra Alta. Creu en un producte de qualitat, però assequible, i sobre tot, en tornar als orígens en la forma de plantar i cuidar la vinya. Això el porta a elaborar tots els seus vins ecològics i posant en pràctica la biodinàmica, encara que no tots s’acaben etiquetant com a tals, segons demanda del mercat.
Fa un parell d’anys en Carles Cantón, copropietari de NUCE i voluntari de la Fundació Onada, li proposa anar un pas més enllà, i aprofitant part dels seus vins ecològics, crear un nou projecte, on a més, puguin generar llocs de treball per persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social. Així neix NUCE Ecològic, i el Carles Cantón passa a fer-se càrrec de les tasques de promoció i organització. Inicialment, la idea era crear un portal de vendes a internet amb els  vins i caves, i altres productes ecològics i solidaris, però quan estan en procés embrionari de totes aquestes idees, coneixen las tasques que  realitza la Fundació Onada i aposten per que la fundació formi part d’aquest projecte.  Decideixen  anar creixent mica en mica optant per la venda tradicional per tal d’anar-se adaptant mútuament a les noves necessitats que es generin.
Aquest nou projecte és una bona mostra de com la col·laboració entre organitzacions pot aconseguir grans resultats que beneficien a totes les persones involucrades.
 
Per mes informació, contacta amb Sandra Acosta (Departament de Comunicació) 977 552 926 / sacosta@fundalis.org