Des de fa un temps, la Fundació Onada i NUCE Ecològic, col·laboren aconseguint fusionar
la responsabilitat social i la sensibilitat ambiental. Han trobat fórmules de col·laboració que van des de la
manipulació de les ampolles i caixes de vi i cava, fins al voluntariat social
amb persones amb discapacitat.
Fruït d’aquestes experiències i amb la confiança que s’ha creat entre totes dues
organitzacions, neix la voluntat de NUCE per col•laborar amb el projecte TASTA.
TASTA és un projecte social de la Fundació Onada del
Tarragonès, la Fundació Ginac de l’Alt Camp i Fundació Santa Teresa del Baix
Penedès. Es tracta d’un projecte que promou la formació i la inserció laboral
de persones amb dificultats a les comarques de Tarragona, dins del sector de la
restauració i el turisme, així com la
cohesió social i el desenvolupament sostenible del territori.
NUCE participa en aquest projecte aportant una part del
ingressos de les seves vendes al projecte TASTA, i fent difusió a les etiquetes
de les ampolles de vi.
L’ànima
de NUCE ecològic de La Nou de Gaià és Moisès Virgili, enòleg i enginyer agrònom.
Desprès de treballar per alguns cellers d’aquí, com Torres o Sumarroca, i fora
d’aquí a Xile i Sudàfrica, comença el seu projecte personal, creant Viticultors
9+. A banda, segueix assessorant a altres cellers del Penedès, Priorat i Terra
Alta. Creu en un producte de qualitat, però assequible, i sobre tot, en tornar
als orígens en la forma de plantar i cuidar la vinya. Això el porta a elaborar
tots els seus vins ecològics i posant en pràctica la biodinàmica, encara que no
tots s’acaben etiquetant com a tals, segons demanda del mercat.
Fa
un parell d’anys en Carles Cantón, copropietari de NUCE i voluntari de la
Fundació Onada, li proposa anar un pas més
enllà, i aprofitant part dels seus vins ecològics, crear un nou projecte, on a
més, puguin generar llocs de treball per persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió
social. Així neix NUCE Ecològic, i el Carles Cantón passa a fer-se càrrec de
les tasques de promoció i organització. Inicialment, la idea era crear un
portal de vendes a internet amb els vins
i caves, i altres productes ecològics i solidaris, però quan estan en procés
embrionari de totes aquestes idees, coneixen las tasques que realitza la Fundació Onada i aposten per que
la fundació formi part d’aquest projecte.
Decideixen anar creixent mica en
mica optant per la venda tradicional per tal d’anar-se adaptant mútuament a les
noves necessitats que es generin.
Aquest
nou projecte és una bona mostra de com la col·laboració entre organitzacions
pot aconseguir grans resultats que beneficien a totes les persones
involucrades.
Per mes informació, contacta amb Sandra
Acosta (Departament de Comunicació) 977 552 926 / sacosta@fundalis.org
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada