dijous, 20 de març del 2014

Comencen les estades de professionals d’atenció diürna a les entitats de sinergrup

Fotografia cedida:Fundació Onada
En el marc de mantenir i potenciar grups de treball i d’intercanvi d’experiències hem endegat un programa de suport al desenvolupament de les persones de les entitats de sinergrup.
Una de les accions que ens sembla innovadora i que estem desenvolupant i potenciant són les estades de professionals per un curt període de temps en altres entitats sòcies.
Hem començat per una prova pilot d’estades de professionals d’atenció directa dels serveis d’atenció diürna, que s’està duent a terme durant el primer semestre d’enguany.
Per què?
 
De vegades es difícil trobar formacions que ens ajudin a desenvolupar a les persones de les nostres organitzacions en alguns temes molt específics.
Per aconseguir-ho cal dissenyar formacions a mida, i pensem que una bona manera de fer-ho és aprofitant l’oportunitat que ens pot oferir un marc facilitador, com ho poden ser les entitats de sinergrup, i aquest és un valor afegit que cal potenciar, juntament amb els beneficis que comporta un disseny personalitzat d’aquestes característiques (motivació, transferència d’altres experiències, desenvolupament ...) i des d’una vivència practica “in situ”.
Amb quins objectius?
  • Donar suport al desenvolupament de les persones de les entitats de sinergrup.
  • Realitzar formacions a mida amb estades curtes de professionals d’atenció directa en serveis d’altres entitats de sinergrup.
  • Fomentar la transferència de coneixements entre les entitats sòcies.
Es preveu que en aquesta prova pilot hi participin un total de 5 entitats: L’Associació Sant Tomàs, La Fundació Tallers, La Fageda, La Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Fundació Onada.
Les estades s’han personalitzat d’acord amb les necessitats i expectatives de les entitats alumnes i els projectes i activitats que es desenvolupen a les entitats formadores.
Informa: Marta Xatruch, responsable de programes de sinergrup