dimecres, 26 de març del 2014

La Fundació Viver de Bell-lloc inaugura un hivernacle de 1.500m2

El nou hivernacle, ubicat a la finca de La Tavella, consolida el projecte d'horticultura ecològica de l'entitat i els 11 llocs de treball per a persones amb capacitats diferents que participen al projecte.



 

El 25 de març es va inagurar l'hivernacle amb la presència de la Directora de l’Oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Marta Esparza, l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, l’alcalde de Cànoves, José Luis López, el Director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” al Vallès Nord, Joan Badia i la presidenta de la Fundació Viver de Bell-lloc, Lluïsa Oller.
La nova instal·lació permetrà cultivar hortalisses ecològiques durant tot l'any i cobrir així la demanda tant dels clients de les cistelles de La Tavella com de l'agrobotiga que Viver de Bell-lloc té a la pròpia finca i de la nova cooperativa social 2147 Mans.
El projecte de construcció del nou hivernacle ha plantejat també les inversions necessàries per a la instal·lació d'una xarxa de reg adaptada i una escomesa elèctrica. L'Obra Social “la Caixa” fa una aportació de 32.000€, un 80% de la inversió total.
La finca de La Tavella és propietat de Viver de Bell-lloc des de que el passat 23 de març es va formalitzar la seva compravenda a l'Incasòl, que ens la va cedir l'any 2006. La finca, situada al municipi de Cànoves i Samalús, té un total de 6 hectàrees, de les quals 2,5 són de bosc i 3,5 de conreu ecològic.
Viver de Bell-lloc és un grup d’entitats sense afany de lucre que promou la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn mental sever de la comarca del Vallès Oriental, mitjançant la realització de projectes empresarials eficients en els sectors agroecològic i ambiental, així com projectes formatius i de foment de la vida independent.
Actualment dóna feina a 115 treballadors, 80 dels quals presentat discapacitat. És cofundadora de l’associació sinergrup, Grup d’Entitats amb Sinèrgia Social.

Font: Comunicació Viver de Bell-lloc