divendres, 7 de març del 2014

L'Associació Sant Tomàs, membre de sinergrup, obre el projecte "Company de suport" a les entitats


 
 Es proposa una formació i assessorament a aquelles organitzacions que vulguin replicar aquest projecte europeu pioner a l'Estat.
La data límit d'inscripció és el 23 de març.
• A través d'aquesta iniciativa, persones amb discapacitat intel·lectual comparteixen les seves experiències de vida i ofereixen el seu suport a altres companys.
 
Fer de company de suport significa compartir, d'igual a igual, les experiències de vida amb una altra persona. Experiències que es consideren exemples positius, models de qualitat de vida. Al voltant d'aquest concepte gira el projecte europeu TOPSIDE "Els companys de suport entre les persones amb discapacitat intel·lectual", una iniciativa pionera a l'Estat que va portar endavant l'any passat l'associació Sant Tomàs -juntament amb 6 entitats de països europeus- i que ara s'obre a totes les entitats de Dincat.
Amb l'objectiu d'impulsar aquest rol, Dincat i Sant Tomàs proposen una formació per a aquelles entitats que estiguin interessades a replicar aquest projecte. La finalitat de la formació és doble. Donar els coneixements, estratègies metodològiques, activitats didàctiques i materials perquè cada entitat organitzi i imparteixi el curs per preparar a futurs companys de suport i fer un procés d'acompanyament i assessorament a les organitzacions.
El curs tindrà una durada de 15 hores, repartides en 3 sessions. Començarà el mes de març i acabarà al novembre. El lloc on s'impartirà serà a la seu de Dincat (C/Joan Güell 90-92. Barcelona). La inscripció i el comprovant de pagament s'ha d'enviar via email a oferrerons@dincat.cat. La data límit és el 23 de març.
El company de suport és un projecte impulsat per la Comissió Europea que consisteix a formar persones amb discapacitat intel·lectual perquè siguin, com indica el seu nom, un suport per a altres companys. Al company de suport, se'l forma en diferents àrees de la vida quotidiana (feina, lleure, llar, salut, benestar, educació, drets i deures, etcètera) i aprèn habilitats com la comunicació, l'empatia o com afrontar situacions imprevistes, entre altres.
Font: Web de dincat